actiunea are ca si obiect revendicare imobiliara. prin sentinta se dispune lasarea in deplina posesie si folosinta imobilul, precum si executarea de lucrari la respectivul imobil.
executorul face proces verbal cum ca creditorul a fost pus in posesie, dar ca nu se pot executa lucrarile existand opozitia unui tert. intre timp executarea s-a perimat.
care e termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita?
foarte multumesc
Pentru executarea silita privind obligatia de a face, termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita, este de 3 ani, in cazul dvs.
Puteti in baza art.998-999 C.civ., raportat la obiectul obligatiei de a face si la particularitatile spetei dvs., sa solicitati c/v prejudiciului produs.Nu cunosc implicatia tertului privind opozitia la executare, nu cunosc mai multe amanunte decat ne-ati oferit, insa alta solutie, nu prea vad in acest moment.
Va citez mai jos dispozitiile Codului de procedura civila :
ART. 389
(1) Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
(2) In caz de suspendarea executarii, termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii.
(3) Daca se face o noua cerere de executare, se va face mai intai, o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.
ART. 405
(1) Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
(2) Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
(3) Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie
adica pe acelasi titlu executoriu opereaza 2 termene de prescriptie, unul de 10 ani pentru obligatia de a lasa in deplina posesie si folosinta, si altul de 3 ani pentru obligatia de a face ?