avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit auto

Buna ziua , am o nelamurire, grila de impozite facuta de guvern pentru impozitul pe 2010 trebuie neaparat acceptata de consiliile locale ? Adica, pot consiliile locale sa stabileasca o suma mai mica? De ex. pentru motare de la 1601 la 2000 cmc e suma de 18 lei/200 cmc, ar putea un consiliu local sa faca mai mica aceasta suma 10 lei / 200cmc ???
Peste tot zice ca impozitele trebuiesc aprobate de consiliul local , daca nu pot face modificari la ele mi se pare total ilogic sa mai fie supuse spre aprobarea cosiliilor locale ale primariilor, nu ? Sper sa ma lamureasca cineva :)
Multumesc!B-)
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 10:26, 8 Mai 2010
Nu se pot stabili taxe mai mici. Consiliile locale pot aproba impozitele si taxele locale in cuantumul reglementat de catre Guvern sau taxe si impozite mai mari cu pana la 20% fata de cele aprobate de Guvern, dar in nici un caz mai mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

LegislaÞie: impozitul auto 2011 COSTELTURCU COSTELTURCU CE ZICE LEGEA??DE LA 0 LA 1600 CMC.=1600/200=8*8 LEI = 64 LEI DE LA 1601 LA 2000 =2000/200=10-8 PLÃTITE=2*18 LEI= 36 LEI = 100 LEI DE LA ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale majorate pedacipro pedacipro la primaria suletea, vaslui, s-au dublat peste noapte taxele si impozitele locale fara nicio hotarare de consiliu local. ba mai mult, codul fiscal s-a ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Ionut HHH Ionut HHH Bună ziua. Numele meu este Halauca Ionut , sunt din Tg Neamt și am următoarea nelamurire: la un autoturism de 2000 cmc ar trebui sa plătesc impozit 190 ... (vezi toată discuția)