avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma noua sau numire administrator?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma noua sau numire administrator?

Va rog sa-mi spuneti dpdv a costurilor daca e mai rentabil sa-ti infiintezi o noua firma sau sa devii asociat si administrator al unei firme deja infiintate? Care e cea mai ieftina varianta:sau sa devii doar administrator?

Poti sa fii asociat si administrator al unei firme dintr-un judet diferit de judetul de resedinta sau trebuie sa ai macar viza de flotant in localitatea respectiva?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:38, 22 Noiembrie 2007
cred ca e mai ieftin sa devi asociat/administrator la o firma...pur fincniar...totusi taxele depind de cate modificari se fac la actul constitutiv...... domiciliul nu are nici o legatura cu calitatea de administrator si sediul societatii

Va rog sa-mi spuneti dpdv a costurilor daca e mai rentabil sa-ti infiintezi o noua firma sau sa devii asociat si administrator al unei firme deja infiintate? Care e cea mai ieftina varianta:sau sa devii doar administrator?

Poti sa fii asociat si administrator al unei firme dintr-un judet diferit de judetul de resedinta sau trebuie sa ai macar viza de flotant in localitatea respectiva?
Va multumesc

1. depinde daca dvs. cumparati sau primiti moca partile sociale:(
2. poti fi asociat si / sau administrator in ori ce judet, singura conditie e contractul de inchiriere,/ comodat pt. sediul societatii:P
Retineti o expresie, aparent fara logica: ceea ce e gratis, costa foarte scump.
In principiu e aberant sa preiau o societate fara o expertiza contabila...altminteri risc sa preiau un munte de datorii...si de lucruri incurcate... Daca fac o adunare intre costurile expertizei si costurile cesiunii ies mai rau decat daca imi infiintez eu o societate...caz in care nici n-o sa ma doara capul de problemele incurcate de altul.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Cedare firma prin asociere adrianzz adrianzz Am o firma din Mai 2010 care nu mai are activitate de vreo 6 luni nefiind suspendata.Pot avea vreo problema dpdv legal daca in aceasta firma ma asociez cu alta ... (vezi toată discuția)
Lnfiintarea unui srl micki_a micki_a Buna ziua, Vreau sa infiintez o firma, respectiv un SRL si as avea nevoie de niste raspunsuri la urmatoarele intrebari: - daca sunt in maternitate este ... (vezi toată discuția)
Redenumire firma + schimbarea obiectului principal de activitate alexandra.gazda alexandra.gazda Buna ziua, este posibila schimbarea numelui si a codului CAEN a unei societati comerciale deja infiintate? Daca da, care sunt costurile fata de infiintarea ... (vezi toată discuția)