avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lnfiintarea unui SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lnfiintarea unui SRL

Buna ziua,
Vreau sa infiintez o firma, respectiv un SRL si as avea nevoie de niste raspunsuri la urmatoarele intrebari:
- daca sunt in maternitate este posibil sa devin asociat la viitoarea firma?
- cam care ar fi costurile aproximative pt infiintarea SRL-ului si ce acte sunt necesare?
- cam care ar fi costurile aproximative in cazul in care as angaja o firma sa se ocupe de dosarul pt infiintarea firmei?
- daca iau un spatiu in chirie, poate functiona la acea adresa sediul social al firmei si daca da, ce acte sunt necesare?
- adresa de corespondenta a firmei poate fi aceeasi cu sediul social?
- e mai bine in prima faza sa delcar firma ca neplatitoare de TVA sau nu?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: micki_a , utilizator 14:08, 17 Octombrie 2013
Pe scurt, raspunsurile ar fi urmatoarele:
1.puteti dobandi calitatea de asocit intr-un SRL, fara a pierde indemnizatia
2.costurile aproximative pentru infiintarea unui SRL sunt de 800 lei. documente necesare:
-rezervarea de nume
-decalratiile notariale ale asociatilor si administratorului
-depunerea specimenului de semnatura al administratorului
-dovada depunerii capitallui social (minim 200 lei)
-dovada act spatiu+extras de carte funciara
-copie CI asociati si administrator
-cazier judiciar asociati si administrator
-act constitutiv al SRL
-cereri+taxe
3.costurile colaborarii cu un tert pentru infiintarea societatii variaza in functie de solicitarile Dvs.
4. da. In contractul de inchiriere veti preciza scopul pentru care se preia spatiul -sediul social al SRL + activitati de birou. Este suficient contractul de inchiriere, extrasul de carte funciara, eventual un plan de situatie si amplasament al imobilului. Atentie la destinatia spatiului inchiriat care apare in documentele spatiului (extrasul de carte funciara)
5.da
6.in prima faza veti fi oricum declarat neplatitor de tva.
Va multumesc pentru raspuns! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma gabitzab gabitzab societatea la care sunt asociat / administrator (suntem 3 asociati) are urmatoarele probleme: 1. trebuie schimbat sediul social deoarece am vandut ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)
Pot infiinta un srl cu sediul social la domiciliul parintilor mei ? Cezar66 Cezar66 Vreau sa deschid un SRL ,cu sediul social al domiciliului parintilor mei,unde am si eu domiciliul de altfel. Ce acte trebuiesc depuse mai exact pentru a putea ... (vezi toată discuția)