avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme firma

societatea la care sunt asociat / administrator (suntem 3 asociati) are urmatoarele probleme:
1. trebuie schimbat sediul social deoarece am vandut apartamentul
2. unul dintre asociati este decedat

Mi-as dori sa inchid aceasta firma.
Care sunt cele mai ieftine si putin implicante solutii?
Mentionez ca de 4 ani nu am desfasurat nici un fel de activitate si am depus la zi declaratiile.
Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2008
gabitzab, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabitzab , utilizator 12:21, 27 Iulie 2008
nu prea inteleg ce doriti sa faceti: sa schimbati sediul social sau sa inchideti firma?
Recomandata ar fi suspendarea activitatii (mai ieftina), deoarece inchiderea presupune costuri mai mari.Suspendarea se poate face pe o perioada de maximum 3 ani si necesita ca firma sa fie la zi cu toate. În aceasta perioada firma nu trebuie sa aiba vreun fel de activitate, dar şi in perioada de suspendare trebuie depuse inscrisurile contabile la sfarsit de an. Mai exista si varianta vinderii societatii.

Pentru schimbarea sediului social:
Acte necesare pentru schimbarea sediului firmei sau societatii comerciale:

1.Cerere mentiune;
2.Act doveditor pentru spatiu, extras de carte funciara de la proprietari, contract de inchiriere subinchiriere, comodat, avizul favorabil al proprietarilor sau chiriasilor din locuintele cu care se invecineaza spatiul in cauza (orizontal si vertical);
3.Acte identificare a asociatilor firmei;
4.Act aditional firma;
5.Taxa judiciara si taxa de timbru.
multumesc!
actul aditional se refera la cel de la infiintarea societatii?
cum se suspenda activitatea?
cred ca schimbarea sediului social se impune deoarece nu mai exista sediul acolo, apoi toate celelalte, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu firmã fmatinca fmatinca Bună ziua, Am următoarea nelămurire, mai este permisă înfiinţarea unei firme în apartament ? Dacă da, există anumite condiţii pentru acest lucru ... (vezi toată discuția)
Administratia blocului stie cineva daca exista vre-o lege in ... gerhardt gerhardt Administratia Blocului Stie cineva daca exista vre-o lege in Care Propietarii unui apartament din Bloc care isi deschid o firma in apartament , ce conditii ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma pentru transport-persoane in apartament petitemichele petitemichele Buna ziua, Un vecin a achizitionat un microbuz pentru transport-persoane si vrea sa -si faca sediul/biroul in apartamentul in care locuieste, apartament care ... (vezi toată discuția)