societatea la care sunt asociat / administrator (suntem 3 asociati) are urmatoarele probleme:
1. trebuie schimbat sediul social deoarece am vandut apartamentul
2. unul dintre asociati este decedat
Mi-as dori sa inchid aceasta firma.
Care sunt cele mai ieftine si putin implicante solutii?
Mentionez ca de 4 ani nu am desfasurat nici un fel de activitate si am depus la zi declaratiile.
Va multumesc anticipat!
Recomandata ar fi suspendarea activitatii (mai ieftina), deoarece inchiderea presupune costuri mai mari.Suspendarea se poate face pe o perioada de maximum 3 ani si necesita ca firma sa fie la zi cu toate. În aceasta perioada firma nu trebuie sa aiba vreun fel de activitate, dar şi in perioada de suspendare trebuie depuse inscrisurile contabile la sfarsit de an. Mai exista si varianta vinderii societatii.
Pentru schimbarea sediului social:
Acte necesare pentru schimbarea sediului firmei sau societatii comerciale:
1.Cerere mentiune;
2.Act doveditor pentru spatiu, extras de carte funciara de la proprietari, contract de inchiriere subinchiriere, comodat, avizul favorabil al proprietarilor sau chiriasilor din locuintele cu care se invecineaza spatiul in cauza (orizontal si vertical);
3.Acte identificare a asociatilor firmei;
4.Act aditional firma;
5.Taxa judiciara si taxa de timbru.
Sediu firmã
fmatinca
Bună ziua,
Am următoarea nelămurire, mai este permisă înfiinţarea unei firme în apartament ? Dacă da, există anumite condiţii pentru acest lucru ... (vezi toată discuția)