avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu firmã
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu firmã

Bună ziua,

Am următoarea nelămurire, mai este permisă înfiinţarea unei firme în apartament ? Dacă da, există anumite condiţii pentru acest lucru ?

Ce alte soluţii ietfine ar exista pentru un sediu social ieftin ?

Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: fmatinca , utilizator 16:16, 2 Decembrie 2009
da, va este permisa.Trebuie sa aveti acordul scris al locatarilor cu care aveti pereti comuni.(sus, jos, stanga , dreapta) din blocul in care aveti apartamentul si avizul asociatiei de proprietari.O alta solutie ieftina(gratuita) ar fi incheierea unui contract de comodat cu cineva care va da apartamentul in folosinta sau este de acord cu inmatricularea firmei pe adresa respectiva.Proprietarul nu are nici un fel de costuri si obligatii.
Da este permis ca sediul social al unei societati sa fie intr-un apartament.
Pentru acest lucru trebuie sa obtineti acordul vecinilor cu care imobilul se invecineaza pe orizontala si verticala, acestia trebuind sa semneze documentul ce il gasiti la aceasta adresa [ link extern ] .
Dupa ce acestia il semneaza, trebuie vizat de catre presedintele asociatiei de proprietari careia apartineti, ori de catre administrator.
De asemenea trebuie sa obtineti extrasul C.F. al imobilului si sa incheiati un contract de inchiriere/comodat in numele firmei cu proprietarii apartamentului.
Solutii mai ieftine in ce sens?? Taxele sunt la fel, diferenta intre ieftin si mai scump ar putea sa o constituie faptul daca platiti sau nu chirie, deci daca incheiati un contract de inchiriere sau un contract de comodat.
Succes!
Mulţumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma gabitzab gabitzab societatea la care sunt asociat / administrator (suntem 3 asociati) are urmatoarele probleme: 1. trebuie schimbat sediul social deoarece am vandut ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma pentru transport-persoane in apartament petitemichele petitemichele Buna ziua, Un vecin a achizitionat un microbuz pentru transport-persoane si vrea sa -si faca sediul/biroul in apartamentul in care locuieste, apartament care ... (vezi toată discuția)
Acord vecini ContSters63174 ContSters63174 Va rog sa-mi spuneti daca vreu sa deschid o cafenea la parterul unui bloc am nevoie de acordul tuturor vecinilor care locuiesc in acel bloc? (vezi toată discuția)