Buna,as dori sa ma lamuriti cum se procedeaza legal la punerea taxelor de impozite pe cladiri ,deoarece mi-e mi se pare aberanda taxa pusa de primaria unde locuiesc pe o cladire veche de peste 100 de ani din paianta ,cu 2 camere si un hol cu 7 are de teren in curte taxa ajunsa la 265de roni,in alta comuna,casa cu mansarda ,8 camere taxa e de 85 de roni,primaru nostru nu face uz de functie inrobindu-ne la taxe mari si la apa care e pusa de U.E,ne ia 35 de mii de cubul de apa,mai ceva ca in orase,.nu au un criteriulegal de impozitare sau fiecare face sa-si umple buzunaru fiinca de 4 ani deja are ditai vila si masina noua la scara iar noi ducem birurile.guvernu taie cit poate iar altii ne spinzira de cite o creanga cit mai sus,sa fie siguri ca nu vom atinge pamintu.
Vamultumesc.
Persoanele fizice achita impozitul pe cladiri in functie de suprafata si de zona de amplasare a imobilului; persoanele juridice platesc acest impozit calculat ca procent (intre 1 si 2%) la valoarea de intrare din contabilitate, reevaluata periodic (de regula la minim 3 ani, mai nou chiar anual, sau majorata cu niste ceficienti de corectie in lipsa reevaluarii).
O solutie ar fi sa participati cu capital in natura la crearea unei mici societati, dar ce economisiti pe o parte risipiti pe alte cateva taxe datorate de o societate...)
Solicitati compartimentului de impozite si taxe decizia fiscala prin care s-a stabilit anul acesta impozitul pe cladiri si teren. In decizie trebuie sa gasiti elementele care au stat la baza calcularii impozitului. Verificati daca nu cumva cladirea e impozitata ca o cladire construita din caramida. Si eu zic ca e cam mare impozitul. Ce supr, are cladirea?