avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozite pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozite pe cladiri

Buna,as dori sa ma lamuriti cum se procedeaza legal la punerea taxelor de impozite pe cladiri ,deoarece mi-e mi se pare aberanda taxa pusa de primaria unde locuiesc pe o cladire veche de peste 100 de ani din paianta ,cu 2 camere si un hol cu 7 are de teren in curte taxa ajunsa la 265de roni,in alta comuna,casa cu mansarda ,8 camere taxa e de 85 de roni,primaru nostru nu face uz de functie inrobindu-ne la taxe mari si la apa care e pusa de U.E,ne ia 35 de mii de cubul de apa,mai ceva ca in orase,.nu au un criteriulegal de impozitare sau fiecare face sa-si umple buzunaru fiinca de 4 ani deja are ditai vila si masina noua la scara iar noi ducem birurile.guvernu taie cit poate iar altii ne spinzira de cite o creanga cit mai sus,sa fie siguri ca nu vom atinge pamintu.
Vamultumesc.
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 20:14, 8 Mai 2010
Persoanele fizice achita impozitul pe cladiri in functie de suprafata si de zona de amplasare a imobilului; persoanele juridice platesc acest impozit calculat ca procent (intre 1 si 2%) la valoarea de intrare din contabilitate, reevaluata periodic (de regula la minim 3 ani, mai nou chiar anual, sau majorata cu niste ceficienti de corectie in lipsa reevaluarii).
O solutie ar fi sa participati cu capital in natura la crearea unei mici societati, dar ce economisiti pe o parte risipiti pe alte cateva taxe datorate de o societate...)

Succes!
Solicitati compartimentului de impozite si taxe decizia fiscala prin care s-a stabilit anul acesta impozitul pe cladiri si teren. In decizie trebuie sa gasiti elementele care au stat la baza calcularii impozitului. Verificati daca nu cumva cladirea e impozitata ca o cladire construita din caramida. Si eu zic ca e cam mare impozitul. Ce supr, are cladirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce suprafata se ia in considerare la decizia de impunere ptr ... daleona daleona Ce suprafata se ia in considerare la decizia de impunere ptr plata impozitului pe cladiri, suprafata utila sau suprafata utila totala (+balcoane)? Multumesc (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire pers fizica ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se determina valoarea impozabila unitara si calculul impozitului pe cladire pentru o suprafata utila de 278 mp ... (vezi toată discuția)
Impozitare cladiri persoane fizice tciprian tciprian Buna ziua, am o mare dilema poate ma ajuta cineva In codul fiscal la art 251 privind modul de impozitare la cladirile persoane fizice cu destinatie locuinta ... (vezi toată discuția)