avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte garsoniera

Buna ziua! Doresc sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu trecerea pe nume a unei garsoniere care a fost cumparata de parintii mei cu 13 ani in urma, si in care locuiesc de tot atata timp. Mentionez ca pe vremea cand a fost achizitionata acesta garsoniera eram casatorita si din motive lesne de inteles nu am facut actele ca si proprietar. Acum sunt divortata si locuiesc cu baietelul meu (rezultat in urma casatoriei) in aceea garsoniera. De frica majorarii impozitului pe a doua proprietate ( parintii mei mai avand un apartament in care locuiesc) sunt nevoita sa imi fac actele pe garsoniera, si m-ar interesa cea mai ieftina metoda de a-mi trece garsoniera pe nume. Parintii mei sunt pensionari iar eu lucrez in domeniul bugetar.
Multumesc, Anca
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 19:48, 7 Mai 2010
Daca sunteti singur copil pot sa va faca donatie...daca nu, doar contract de vanzare-cumparare.Toate trebuie facute la notariat sub sanctiunea nulitatii, fiind vorba de trensfer de proprietate asupra unui imobil...nu exista alta solutie
Achiesez la raspunsul colegei cu mentiunea ca, ambele variante implica acelesi costuri intr-o atare situatie eu as opta direct pe contractul de vanzare-cumparare.
intre rude gradul 1 costurile sunt mai mici. daca alegeti o vanzare- cump, vanzatorul plateste si 2 % impozit.
onorariul notarului difera de la un cabinet la altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie din partea tatalui alinam2000 alinam2000 Buna ziua. Am o dilema si sper sa ma ajute cineva sa gasesc un raspuns. Tatal meu urmeaza sa cumpere o garsoniera. O data cumparata fratele meu (unicul) si ... (vezi toată discuția)
Mostenire bozzont bozzont Eu mai am o sora, iar parintii nostri care sunt in viata au fost de acord sa imi lase mie si familiei mele un apartament, sora mea fiind de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Lamurire adidenisa adidenisa Ce diferenta este intre contract vanzare cumparare a unui imobil?? si Contract vanzare cumparare cu titlu de dontie???.Referitor la impozite si la siguranta ... (vezi toată discuția)