avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire concediu crestere copil

cum ar trebui sa procedez, in conditiile in care dupa terminarea concediului de crestere a copilului( 2 ani) nu mai vreau sa ma intorc la acelasi loc de munca? de cand ar trebui anuntat angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:10, 7 Mai 2010
La data implinirii varstei de 2 ani a copilului, depuneti cererea de incetare a suspendarii CIM si cererea de incetare a CIM cu acordul partilor.
Faceti o cerere pe care o inaintati angajatorului si in care solicitati incetarea contractului de munca cu acordul partilor incepand cu ziua urmatoare implinirii celor 2 ani de catre copil .
1. Trebuie sa faceti cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Apoi, depinde ce doriti:
- daca aveti un alt loc de munca unde sa mergeti, faceti o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii);
- daca doriti sa intrati in somaj trebuie sa va concedieze angajatorul prin desfiintarea locului de munca (art.65 din Codul muncii);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfarsitul concediului pentru cresterea copilului ecaterina23 ecaterina23 buna ziua.la sfarsitul lunii septembrie copilul implineste 2 ani si se termina concediul pentru cresterea copilului.as vrea sa stiu ce am de facut daca nu ... (vezi toată discuția)
Revenire la locul de munca florentinaudangiu florentinaudangiu Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florentinaudangiu florentinaudangiu Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma ... (vezi toată discuția)