avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenire la locul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenire la locul de munca

Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma intorc la acelasi loc de munca (motive intemeiate) cum procedez ? O prietena mi-a spus ca sunt obligata ! Precizez ca la ei nu mai vreau sa muncesc nici macar o zi!
Cu stima
Florentina
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:56, 15 Ianuarie 2013
La revenirea din CCC puteti solicita incetarea c.i.m. prin demisie sau cu acordul partilor .. nu exista nicio obligativitate din partea dvs in acest sens .. dvs aveti dreptul , iar angajatorul are obligatia.
1. Nu sunteti obligata sa va intoarceti la acel loc de munca daca nu doriti acest lucru.

2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM incepand cu data de ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.
- In acelasi timp faceti si o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu aceeasi data cu care ati solicitat si reluarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil florentinaudangiu florentinaudangiu Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa ccc victoriagirjealiu victoriagirjealiu Buna ziua.as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a oferit un job care imi convine,dar sunt inca in concediu de crestere copil de pana la ... (vezi toată discuția)
Termen intoarcere din concediu crestere copil N.Giulia N.Giulia Buna ziua, Am si eu o rugaminte la dvs. In data de 18 august copilul meu va implini 2 ani. Eu sunt inca in concediu maternal. Spuneti-mi va rog care e data ... (vezi toată discuția)