avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen intoarcere din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen intoarcere din concediu crestere copil

Buna ziua,
Am si eu o rugaminte la dvs. In data de 18 august copilul meu va implini 2 ani. Eu sunt inca in concediu maternal. Spuneti-mi va rog care e data limita de incetare a concediului maternal si de reintrare in campul muncii? Eu va trebui sa mai fac vreo cerere daca ma intorc? Totodata as dori sa stiu ca in cazul in care doresc sa incep munca la alta companie cum trebuie sa procedez, fara sa fie nevoie sa stau o perioada de timp la actuala companie.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cu stima,
Iulia
Cel mai recent răspuns: N.Giulia , utilizator 15:54, 13 Iulie 2011
1. Cat sunteti in CCC pana la 2 ani aveti CIM suspendat adica sunteti tot salariata aceleiasi unitati dar nu prestati acvtivitate si nu primiti salariu.
2. Ultima zi de CCC este ziua in care acesta implineste 2 ani. Cu ziua urmatoare ar trebui sa va reluati activitatea.
3. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
4. In acelasi timp faceti si o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu aceeasi data (ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani).
Multumesc mult pentru raspuns!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la locul de munca florentinaudangiu florentinaudangiu Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florentinaudangiu florentinaudangiu Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa ccc victoriagirjealiu victoriagirjealiu Buna ziua.as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a oferit un job care imi convine,dar sunt inca in concediu de crestere copil de pana la ... (vezi toată discuția)