avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in radierea inscriptiei ipotecare (sechestrul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in radierea inscriptiei ipotecare (sechestrul penal). Competenta

Care este instanta competenta sa judece actiunea prin care se cere radierea unei inscriptii ipotecare reprezentand sechestru penal, inscriptie dispusa de catre o instanta de judecata penala ?
Mentionez ca hotararea penala din care provine titlul executoriu, prin care a fost mentinuta masura sechestrului asiguratoriu dispusa de catre instanta, este definitiva de multi ani.
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 22:19, 7 Mai 2010
competenta teritoriala apartine instantei de la locul situarii bunului imobil.
vezi si art 20 alin 2 din legea 7/1996.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ContSters97658, utilizator
Ok, dar instanta care e: civila sau penala?
civila.
Pot cere direct radierea inscriptiei ipotecare aratand ca nu mai sunt indeplinite conditiile de existenta a inscriptiei ipotecare intrucat dreptul de a cere executarea silita a obligatiei care a fost garantata cu acest sechestru (masura reparatorie) s-a prescris?
Sau am nevoie de o HJ irevocabila prin care sa se fi constatat anterior promovarii actiunii privind radierea inscriptiei ca a intervenit prescriptia executarii silite?
Sau merg impreuna: actiunea in constatare si grefat pe ea radierea inscriptiei ipotecare?

Thx Ioana!:coffee:
parerea mea este ca merg promovate impreuna.
eu vad cererea de radiere ca fiind o cerere accesorie.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara ptr. radiere inscriptie ipotecara Irina S. Irina S. Cu cat se timbreaza o actiune de radiere a unei inscriptii ipotecare? Este vorba despre o inscriptie prin care a fost inscris un sechestru asiguratoriu dintr-o ... (vezi toată discuția)
Vanzare de sub sechestru? Irina S. Irina S. Daca s-a prescris dreptul de a cere executarea silita ptr. despagubirile civile acordate de catre instanta penala, obligatie care a fost garantata prin luarea ... (vezi toată discuția)
Actiune cu doua capete de cerere: principala si accesorie Irina S. Irina S. Se poate admite doar actiunea accesorie, in situatia in care capatul de cerere principal este o actiune in constatare iar cel accesoriu indeplinieste ... (vezi toată discuția)