avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa judiciara ptr. radiere inscriptie ipotecara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa judiciara ptr. radiere inscriptie ipotecara

Cu cat se timbreaza o actiune de radiere a unei inscriptii ipotecare? Este vorba despre o inscriptie prin care a fost inscris un sechestru asiguratoriu dintr-o cauza penala. Am o HJ prin care a fost constatata prescriptia executarii silite ptr. suma din titlu si acum trebuie sa fac o cerere de radiere a inscriptiei ipotecare.
Considerati ca se timbreaza cu 8 lei acest gen de cerere?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 18:41, 12 Noiembrie 2010
eu consider ca nu-i de competenta instantelor judecatoresti, cererea de radiere
I-auzi! Si de competenta cui e o cerere de radiere a unei ipoteci legale (judiciare), ipoteca instituita din dispozitia instantei penale? ( nu este o ipoteca conventionala pe care o poti radia direct la CF in baza adeverintei eliberate de creditor)
Vreau sa stiu daca radierea unei inscriptii ipotecare este considerata o cerere neavaluabila in bani si daca se timbreaza cu 8 lei sau la valoarea ipotecii.
se timbreaza cu 8 lei.
Multumesc.
e corect..cine a dispus inscrierea, tot ala sa solicite radiere..insa pentru ca nu avem proces penal..trebuie..instanta civila...:happy:

dar, instanta fie ea civila sau penala, in favoarea cui a dispus masura..???, pe de o parte, iar pe de alta a intervenit prescriptia..
e foarte, dar foarte discutabila o actiune tabulara si nu in radiere- judiciara desigur
te pup:kissing:

Alte discuții în legătură

Actiune in radierea inscriptiei ipotecare (sechestrul penal). competenta Irina S. Irina S. Care este instanta competenta sa judece actiunea prin care se cere radierea unei inscriptii ipotecare reprezentand sechestru penal, inscriptie dispusa de catre ... (vezi toată discuția)
Vanzare de sub sechestru? Irina S. Irina S. Daca s-a prescris dreptul de a cere executarea silita ptr. despagubirile civile acordate de catre instanta penala, obligatie care a fost garantata prin luarea ... (vezi toată discuția)
Actiune cu doua capete de cerere: principala si accesorie Irina S. Irina S. Se poate admite doar actiunea accesorie, in situatia in care capatul de cerere principal este o actiune in constatare iar cel accesoriu indeplinieste ... (vezi toată discuția)