buna seara.
am si eu o mica/mare problema si sper ca ma puteti ajuta.
in data de 26 iun 2009 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile ptr ca am plecat de la semafor cu "1" secunda inaintea aparitiei culorii verde la semaforul electric.Am facut contestatie la judecatorie si bineinteles am pierdut,apoi am facut recurs si bineinteles iar am pierdut.
Mi-a sosit prin posta hotararea judecatoreasca prin care ma anunta ca mi-a fost respins recursul.....ca un cetatean care respecta legea a doua zi am mers la politie cu hotararea si cu permisul sa il predau iar "fluiericiul" de acolo(altfel nu il pot numii) mi-a spus ca nu imi poate lua permisul ptr ca hotararea nu este "irevocabila si definitiva"....m-a indrumat sa merg la judecatorie sa platesc unele taxe sa o fac irevocabila si definitiva......am facut asta,apoi am mers iar la politie cu hotararea si cu permisul iar acel domn politist mi-a spus ca permisul imi este suspendat pe o perioada de 60 de zile ptr ca nu am dus permisul in timp util.
Precizez ca hotararea a sosit la posta in data de 30 apr 2010 cand am si ridicat-o iar prima oara am mers la politie in data de 3 mai 2010 cand mi-au spus sa merg inapoi la tribunal,am mers si am lasat hotararea la arhiva la semnat si am luat-o a doua zi in data de 6 mai 2010,iar astazi de dimineata am dus-o cu permisul la politie unde am primit vestea........
Eu am respectat legea cred timp ce am facut tot ce mi-au spus.....
De ce mi se suspenda permisul pe o periada de 60 de zile daca l-am dus la politie?
Recursul a fost facut la doua zile dupa ce mi-a fost respinsa prima plangere de la judecatorie.
Este legal ce se intampla?
Ce demersuri trebuie sa fac ca sa imi recuperez permisul dupa perioada de suspendare de 30 de zile?
Multumesc anticipat!!!
cu deosebit respect Eduard Oncioiu
pai nu ati mers prima data la politie cu hotararea din recurs, care era irevocabila?
art. 118 din OUG 195/2002
(4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Va multumesc
Asta am facut din data de 30 mai 2010 de cand a venit la posta hotararea, a devenit definitiva si irevocabila saptamana aceasta in 5 mai 2010 la ora 16.
Astazi am mers si dl politist mi-a spus ca mai mult ca sigur va fi suspendat 60 de zile .................
Mi se pare sincer un abuz grosolan si o idiotenie din parte agentului de la biroul permise.....
Daca prin posta cand ma vor anunta ca perioada este de 60 de zile(Doamne fereste)...ce pot face?
Exista o cale legala ptr a face ceva?
Innarmati-va cu o dovada de la posta sau fatei o copie xerox de pe plic sau de pe jumatatea de dovada care v-a sosit,in care sa se vada si tampilele si formulati un memoriu ,cu care meregeti in audienta la seful Politiei Rutiere,aratand si cele care v-au fost comunicate de politistul de la ghiseu.
succes !
Stiu ca sunteti foarte suparat, insa ma vad nevoita sa fac cateva precizari.
Decizia din recurs nu se comunica.
Trebuia sa mergeti dupa ce s-a solutionat recursul, sa luati certificat de grefa cu solutia data in recurs si impreuna cu permisul sa-l predati la politie.