am terminat facultatea de drept si lucrez de trei ani ca si jurist consult.nu stiu daca incadrarea mea este corecta.stiu ca dupa o perioada poti deveni avocat doar cu experienta de jurist sua consilier juridic.intrebarea mea este....vechime ca si jurist consult te ajuta la ceva sau trebuia sa fii consilier juridic?
Prin Legea nr.514/2003 s-a abrogat Decretul nr.143/1955 iar notiunile de jurist, juristconsult, etc. au fost inlocuite cu cea de consilier juridic astfel, incadrarea corecta in munca este cea de consilier juridic. Ar trebuie sa te inscrii in colegiul consilierilor juridici din localitatea ta si functie de vechime ta in munca, de cunostintele tale profesionale vei sutine un examen de definitivare in profesie, conform Statului acestei profesii. Urmare definitivarii in profesia de consilier juridic poti sustine examenul de primirea in profesia de avocat organizat anual si poti dobandi direct calitatea de avocat definitiv. In conditiile in care, nu ai fost definitivata in profesia de consilier juridic te poti inscriere la examenul de primirea in profesia de avocat organizat pentru stagiari.