Buna ziua .E prima mea interventie pe acest site si o sa incerc sa fiu cat mai precis . Sunt student in primul an la Academia de Politie la specializarea penitenciare . Dupa ce termin voi fi ofiter de penitenciare si voi apartine de Ministerul Justitiei ,insa inca de pe acum imi surade ideea de a sustine si eu concursul de admitere in magistratura . Mentionez ca facultatea dureaza 3 ani si am inteles ca pentru a participa la concurs trebuia sa fiu licentiat in drept . In acest sens mai am nevoie de inca 2 ani de drept pentru a fi licentiat . Intrebarile mele sunt : dupa ce termin pot sa ma inscriu in acelasi timp la drept si sa fac si masteratul si daca dupa indeplinirea conditiilor de admitere o sa am baza legala sa sustin acest examen intrucat daca as fi declarat admis nu stiu ce as face cu actuala mea meserie pentru ca am semnat un contract de 9 ani cu ministerul . Ma pot transfera sau ce solutii as avea ? multumesc anticipat :)
dumneavoastra veti avea contract pe 7 ani cu ministerul justitiei din momentul in care ati intrat la academie...numai bine va inscrieti la drept terminati dreptul,,,si puteti participa direct pe loc pentru magistratii procurori....!multa bafta!
multumesc pentru raspuns dar sunt inca putin nelamurit . sunt sigur ca am semnat un contract pe 9 ani si acesti ani se aduna de cand ies pe functie nu din primul an de facultate . deci dupa 3 ani imi mai raman 9 ..si teoretic as putea sustine examenul la magistratura la 31-32 de ani ori interesul meu este sa dau la 2 sau 3 ani dupa ce termin facultatea si obtin si licenta adik maxim 26 de ani . intrebarea mea este : acest lucru este posibil ? multumesc