avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.175 lit.c Cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.175 lit.c Cod penal

Omorul savarsit asupra sotului sau unei rude apropiate(art.175 lit.c C.pen) nu se poate retine in cazul in care victima este sotia fratelui tatalui faptuitorului.

Va rog frumos sa-mi explicati acest articol.Omorul nu este "omor","crima"...totusi???
Faptuitorul care se incadreaza in aceasta relatie de rudenie nu este retinut?condamnat?Omoara pe cineva si scapa?De ce?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 17:14, 8 Mai 2010
Imprejurarea prevazuta de lit. c a art. 175 nu este singura care incadreaza fata ca infractiune.
Mai sunt si altele, cum ar fi: premeditarea, faptul de a fi savarsita in public, din interes material,profitand de starea de neputinta a victimei, etc.
Omorul savarsit asupra sotului sau unei rude apropiate constituie o forma agravata a infractiunii de omor. Bineanteles ca se pedepseste si anume cu inchisoare de la 15 la 25 de ani.
Este tot omor, dupa caz, fie in forma simpla fie calificata, insa nu pe 175 lit . c , .intrucat persoana despre care spuneti ca a fost ucisa nu poate fi considerata ruda ci afin . Poate fi omor simplu, conform art 174 sau califiacat in functie de situatie, de circumstante ,stari , situatii , imprejurari..poat fi incidente alte agravante, insa nu aceea .Practic fapta este la fel de grava iar pedeapsa este de la 15 la 25 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare art 174-175 c p roberto3 roberto3 Buna seara! Am o nedumerire....care este minimul special si maximul special al art 174-175(lit i) ??? Cu alte cuvinte intre ce ani se incadreaza? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Concurs sau infractiune unica? law_and_order law_and_order Buna seara! am si eu o intrebare: daca o persoana savarseste o fapta care intruneste atat o circumstanta de la omor calificat cat si una de la omor deosebit de ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre omor pentru a ascunde un furt si a ascunde o talharie aelex aelex As vrea sa stiu cand se retine omor calificat pentru ascunderea unui furt, si omor deosebit de grav pentru ascunderea unei talharii? Problema apare in ideea ... (vezi toată discuția)