avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot obtine custodia minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot obtine custodia minorului

am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei dar mentionez ca nici eu nici fosta concubina nu avem custodia fetei si nici nu sint de gasit acuma,as vrea sa stiu daca o dau in judecata pt custodie pot sa o obtin chiar daca ea nu se prezinta sau sar putea ca atunci ea sa vina la judecatorie si sa obtina ea custodia fetei,ce ma sfatuiti sa fac?












Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:11, 9 Mai 2010
Din punct de vedere juridic o puteti actiona in judecata pe mama fetitei pentru reincredintarea minorei,motivat de faptul(care trebuieste dovedit cu acte,interogatoriul acesteia,martori si ancheta sociala)ca nu are in nicun fel grija de minora ,lasand-o in grija bunicii materne.
Din punct de vedere al parintelui,trebuieste sa intreprindeti ceva pentru a va apropia mai mult de minora.
dar daca ea nu se prezinta la nici un termen de judecata cum a facut si la programul de stabilire vizitare minor nu pot obtine custodia?si daca se prezinta si eu pierd procesul legea i va incredintao ei sau tr sa ma dea ea in judecata pentu custodie
Pierderea sau castigarea procesului este o chistiune de probatorii,asupra carora apreciaza,in mod suveran,instanta de judecata.
Deci in functie de pertinenta acestor probatorii(de cat sunt ele de convingatoare),instanta de judecata se va pronunta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului costynel costynel buna,am o fetita din afara casatoriei nu am vazuto de 3 ani pt ca maicasa ami interzice acest lucru,daca o dau in judecata obtin custodia fetei sau e posibil ... (vezi toată discuția)
Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)