avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea minorului

buna,am o fetita din afara casatoriei nu am vazuto de 3 ani pt ca maicasa ami interzice acest lucru,daca o dau in judecata obtin custodia fetei sau e posibil ca instanta sa io incredinteze tot mamei?va rog sa ma sfatuiti ce sa fac
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:40, 19 Mai 2010
Copilul este inregistrat pe numele dvs.?
Puteti face o cerere de incredintare minor si, in urma probelor
adminsitrate instanta va hotara daca v-o incredinteaza dvs sau
ramane tot ammei.
Va sfatuiesc sa mai formulati si un al doilea capat de cerere prin
care sa solicitati si stabilirea de legaturi personale cu minora,
princ are instanta sa stabileasca un program cand puteti vizita minora.
Puteti cere ca la doua saptamani sa luati copilul la dvs acasa o zi sau doua,
o luna in vacanta de vara si cate o saptamana in vacantele de
Paste si Craciun.
copilul este pe numele meu,eu am o hotarare judecatoreasca cu drept de vizita al minorului,la adresa mentionata sta numai bunica fetei si nu gasesc minora,si as cere incredintarea minorei pt a o putea cauta cu executor judecatoresc,ca cu drept de vizita executorul nu se baga ca mia zis ca este infractiune si el nu are treaba ca nu este un bun cemi apartine ca am numai drept de vizita si el nu o poate obliga sami arate copilul,ce ma sfatuiti sa fac?
e mai greu sa va fie incredintata, avand in vedere ca in ultimii 3 ani, a stat numai cu mama si numai pe aceasta a vazut-o. in schimb, puteti sa cereti un program clar de vizita. in caz de nerespectare al acestuia, puteti depune o plangere penala
Aveti dreptul legal sa formulati actiune de incredintare a minorei,care trebuieste dovedita cu probatorii cu acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala.
Varsta minorei este frageda si cred ca avand in vedere acest lucru,aveti sanse minime sa va fie admisa actiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil de comun acord c_mircea c_mircea Sotia simtind ca are sanse mai mici la procesul pentru custodia copilului, mi-a propus sa divortam de comun acord, iar custodia copilului sa o facem tot de ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului baisan baisan Buna ziua, sunt in Portugalia cu un copil de 6 ani ce locuieste cu mine (mama), am deschis un proces pentru a obtine custodia copilului, precizez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)