avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie comunitara - Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie comunitara - Italia

pana in anul 1990 am in cartea de munca15 ani lucrati. 1991-2004 pensie de boala gradul 2. 5 ani lucrati cu carte de munca in italia(2005-2010) si taxe platite. intrebare:voi primi pensie atat din romania cat si din italia? separat sau cumulat? care este varianta mai avantajoasa? va multumesc ff mult!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:37, 8 Mai 2010
Veti primi pensie comunitara din partea statului roman, perioada lucrata in Italia constituind stagiu de cotizare in vederea acordarii drepturilor de pensie. De asemenea, puteti primi pensie si din partea statului italian, pe langa pensia primita aici, potrivit legislatiei din Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , domiciliez de 20 ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna seara, ma numesc Danut Gheorghe Bodeanu, domiciliez de 20 de ani in Italia si va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns fata de faptul ca pe ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara AndronacheIonica AndronacheIonica Buna ziua.Sunt femeie,nascuta la 20/05/1955.Din cartea mea de munca rezulta urmatoarele:28/02/1973-01/08/1994 am lucrat ca tesatoare din care 15ani 7luni ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru pensie - pensie comunitara mircia mircia lucrez legal si platesc contributii in italia 200euro/lunar de 6 ani.in acelasi timp cartea mea de munca e depusa la casa de pensii suceava unde platesc lunar ... (vezi toată discuția)