avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... abuzul asociatului-administrator fata de celalalt ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

abuzul asociatului-administrator fata de celalalt asociat

srl cu doi asociati-administratori( sot-sotie). la scurt timp de la infintare, se ia un credit de la banca pentru achizitionarea a 50% din alt srl la care el este detinator a 50%. dupa cateva zile, unul din asociati(sotul),decide sa divorteze si drept-urmare interzice sotiei sa intre in firma, sa desfasoare orice activitate in firma(cu acte de violenta etc). timp de trei ani face ce vrea cu firma, nu colaboreaza in nici un fel cu asociata(fosta sotie), nu respecta in nici un fel legea 31/90, nu desfasoara nici o activitate pe firma iar creditul il ramburseaza di creditare-firma-asociat(el). acum cere insolventa firmei. ce pot sa fac? exista vre-un temei legal pentru a cere antrenarea raspunderii lui? sau plangere penala la legea insolventei? sau ce alta posibilitate legala exista? multumesc
Cel mai recent răspuns: vendeta , utilizator 20:57, 10 Mai 2010
Buna seara.
Dumneavostra intrebati ce poata sa faca,cine anume,fosta sotie-asociat sau altcineva ?
Pentru a se lamuri cat mai bine ce prejudicii au fost ,avand in vedere ca probabil, au fost neregularitati, puteti sa cereti mai intai efectuarea unei expertize financiar-contabile care va expune concluziile necesare şi va clarifica ce anume s-a intamplat in firma. .
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
dumneavoastra doriti ca firma sa nu intre in insolventa? ati suferit prejudicii materiale, ca urmare a activitatii fostului sot?
multumesc pt. raspuns. da, as vrea ca firma sa nu fie in insolventa, caci stiu ca in 95% din cazuri, este un drum fara intoarcere! dar deja firma este in insolventa si nu cred ca s-ar mai putea face ceva acum pentru a o scoate din aceasta procedura. da, m-am ales cu prejudicii materiale mari, in sensul ca am luat un credit de 400.000 euro,iar acum risc sa raman doar cu creditul. mentionez ca administratorul special este ales de el si deci este la cheremul lui. ca sa ma intelegeti mai bine, santem dupa primul termen, iar fostul sot continua sa conduca firma dupa bunul lui plac, a fost numit administrator special fara a fi convocata AGA pt. desemnare.dar la primul termen adm judiciar depune un act fals care sa arate ca a fost convocata AGA(acest act se afla in dosarul de la tribunal). iar fostul sot, depune la dosar la cererea insolventei o lista cu creante falsa. deci... o serie de falsuri.nu stiu ce ar trebui sa fac, caci avocatul meu(al treilea) spune ca cauza mea e faorte complicata. stiu ca e asa, dar cand am dreptatea in favoarea mea si am si acte care sa probeze lucrul acesta, doar nu am cine sa vrea si sa stie sa o faca, trebuie sa existe o solutie!. multumesc
trebuie sa sesizati aceste lucruri in scris la jud sindic sa contestati numirea adm special ca fiind un fals, ca nu v-ati dat acordul avand in vedere ca nu s-a convocat AGA de catre adm judiciar conf legii 85/2006.
Contestati tabelul de creante daca mai sunteti in termen si fara un sprijin de specialitate nu vad cum va veti gasi dreptatea.

Succes
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la societate r.l. orontes orontes firma noastra a prestat sevici in domeniul constructii la un antreprenor general ,situatii de lucrari executate au fost verificate si acceptate si s-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat-administrator din srl aflat in insolventa vendeta vendeta sant asociat 50-50 la un srl. cu fostul sot. in urma divortului, acesta mi-a interzis accesul in societate si implicit la toate actele si la ceea ce se ... (vezi toată discuția)
Mandat administrator ContSters138267 ContSters138267 Buna ziua ! Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. In anul 2006-martie- am preluat 1 parte sociala intr-un Srl. Actionarul majoritar era ... (vezi toată discuția)