avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale mandat administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

mandat administrator

Buna ziua !
Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. In anul 2006-martie- am preluat 1 parte sociala intr-un Srl. Actionarul majoritar era un apropiat al familiei. In baza AGA cu numirea pe o perioada de 4 ani, am inregistrat la ITM, cartea de munca-administrator-. In martie 2006, firma a fost suspendata, iar eu mi-am incheiat cartea de munca prin demisie cu acordul partilor. Am tot rugat actionarul principal sa ma retrag din firma, am intrat doar la rugamintea lui de a-l ajuta deoarece avusese probleme inainte. El e f ocupat, nu considera important. tot in 2006 a avut niste probleme si are sechestru asiguratoriu pe partile lui sociale. E f complicat. Anaf probabil nu poate introduce in faliment soc. din cauza sechestrului, perioada de suspendare a trecut, mandatul meu a expirat in martie anul acesta. Ma intereseaza o solutie, ce pot face, mai raspund daca mi-a expirat mandatul, eu trebuie sa anunt la Registrul Comertului ? CAND m-am asoiat purtam numele fostului sot, am divortat, este aum ceva comun ? Pana cand raspund eu, pana am incheiat prin deminie CIM sau pana la expirarea mandatului ? Societatea mai are datorii la buget, nu u retinere la sursa. Eu und am intrat am platit retroativ, pt pagubele altora si pe perioada mea nu am mai avut bani, dar doar eu am efectuat plata datoriileor la buget, dupa 4 ani de nepltata. Va rog mult sa ma ajutati u un sfat. Multumesc, Ariana
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:03, 30 Martie 2010
Chiar daca mandatul dvs. a incetat, chiar daca anterior v-ati dat demisia, ramaneti cu acea calitatea de asociat obtinuta prin preluarea unei parti sociale din srl.
Intr-o eventuala cerere de deschidere a insolventei, daca lichidatorul considera necesar, poate cere sindicului si antrenarea raspunderii personale a celor vinovati (in acceptiunea sa) de insolventa firmei.
Sa tratati serios problema si sa va luati avocat cand incep litigiile. Ca vor incepe sigur.

Toate obligatiile sunt ale administratorului si nu are importanta ca sunteti si asociat cu 1 parte sociala
O societate comerciala nu poate functiona fara administrator, ca urmare raspunderea dvs este de la data numirii dvs in calitate de adm si pana la data inregistrarii la Reg com a revocarii si numirii unui alt adm.
Obligatia este a dvs in calitate de adm de a convoca AGA in vederea prelungirii mandatului dvs sau numirii unui alt adm
In conformitate cu Legea 85/2006 adm are obligatia sa ceara deschiderea procedurii de insolventa daca societatea se afla in inposibilitatea achitarii datoriilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl ContSters138267 ContSters138267 Buna ziua ! Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. In anul 2006-martie- am preluat 1 parte sociala intr-un Srl. Actionarul majoritar era ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat + administrator din srl ioanagts ioanagts Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri in ceea ce priveste urmatoarea problema: suntem 3 asociati (cu parti sociale egale) intr-un srl, in care eu am si calitatea ... (vezi toată discuția)
Societate fara administrator? mona75 mona75 Va rog sa ma lamuriti daca este posibil in urmatoarea problema Suntem mai multi asociati la un SRL . Asociatul X vinde partile sociale celorlanti asociati , ... (vezi toată discuția)