buna ziua!parintii mei vor sa il desfieze pe fratele meu deoarece nu pot sa ajunga la o intelegere cu el si pentru a avea liniste la batranete.Acesta ii deranjeaza mereu spunand ca are dreptul,insa tatal meu s-a saturat si vrea sa il desfieze:((:((cum se procedeaza?ce trebuie sa faca?cam cat costa?cat timp dureaza?este nevoie de acordul fratelui meu?
Dcaca e vorba despre adoptie atunci nu se poate face o "des-fiere" decat daca adoptia este nula si pentru cauzele clar aratate de lege. Daca nu e vorba de adoptie, exheredarea - dezmostenirea - se poate face numai cu privire la o cota parte de 1/2 din bunuri.
nu suntem o familie hibrid si nici eu sau fratele meu nu suntem adoptati(nu stiu de ce s-a postat asa)dar tatal meu nu vrea sa ii lase niciun bun in posesia lui si vrea sa imi treaca totul pe numele meu,nu ma intereseaza averea insa tatal meu insista ca eu sa pot actiona legal(sunt majora)si sa cer ca el sa nu poata avea acces la "proprietatea mea"
Cata vreme tatal dvs. este in viata dispune de bunurile sale cum doreste.
Fratele dvs ar putea avea dreptul la bunuri(mai exact l-ar putea mosteni) numai dupa deces.Incheiati un contract de v-c cu privire la bunuri.Pretul il aflati la notar.Se calculeaza functie de valoare , de vechime, de zona, etc.
Desfiere
mango
La varsta de 15 ani am fost infiata. Acum, la 45 de ani, doresc sa ma desfiez. Este posibil acest fapt, tinand cont ca numai unul din parintii naturali mai ... (vezi toată discuția)