Buna ziua,
am o problema destul de complicata la care am nevoie de ajutor:
prima data sa va fac o mica schema a familiei ca sa va puteti da seama despre ce e vorba:
tata e la a doua casatorie. si prima nevasta si a doua nevasta(adica mama) traiesc.
-din prima casatorie are o fata, care la randul ei e la a doua casatorie si are trei copii(un baiat din prima casatorie si doua fete din a doua).
-din a doua casatorie are tata trei copii. Fetele rezultate din a doua casatorie (adica sora mea si cu mine) am renuntat verbal la tot in favoarea fratelui cu conditia ca el va locui cu parintii si va avea grija de ei, ceea ce si face. Sora are casa ei si eu locuiesc in strainatate.
Fratele vrea sa se insoare cu o fata care a mai fost casatorita si are din prima casatorie doi baieti.
Cum putem si ce acte trebuie sa facem ca toate bunurilor parintilor sa revina numai fratelui meu. Adica nici sora din prima casatorie si nici viitoarea lui nevasta si copii ei sa nu poate sa revendice ceva. Totul trebuie facut in asa fel incat sa nu fie nevoie de vre-o semnatura de-a surorii mele din prima casatorie a tatalui. Mentionez ca tata nu a avut nici o legatura cu fata lui din prima casatorie de la pronuntarea divortului (in urma cu 40 ani) si ca doar pensia alimenatra i-a platit dar nu se stie niciodata ce-i mai poate trece ei prin cap si de aceea vrem sa ne asiguram ca nu o sa avem ceva surprize din partea ei.
Inteleg ca tatal dvs. are in prezent ca mostenitori rezervatari 4 copii si sotia ( mama dvs), si ca doriti ca tot avutul lui sa ramana unuia dintre frati.
Un contract de intretinere incheiat de tatal dvs. cu fratele dvs., inainte ca fratele sa se casatoreasca este solutia cea mai corecta: tatal dvs. isi poate rezerva dreptul de uzufruct asupra imobilelor, si chiar si o interdictie de instrainare si grevare a imobilelor, astfel ca nici fratele dvs. sa nu il poata prejudicia vreodata.
Daca tatal detine imobile in proprietate comuna cu mama dvs. atunci si ea trebuie sa incheie contractul de intretinere - sau tatal va incheia contractul pentru bunurile proprii plus cota parte din bunurile comune.
va multumesc pentru raspuns.
daca am inteles bine, si mama si tata trebuie sa faca un cate un contract de intretinere cu fratele meu sau se face numai un contract unde sunt amandoi parintii trecuti? va avea voie fratele meu ca dupa decesul parintilor sa vanda casa si terenul?
parintii tai fac impreuna un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, uzufruct si ce mai doreste. Dupa moartea parintilor bineinteles ca va putea sa vanda.
V-am recomandat clauza de instituire a unei interdictii de instrainare si grevare in favoarea parintilor, pentru ca fratele sa nu poata sa vanda, ipotecheze sau greveze in vreun alt fel imobilul; aceasta clauza este limitata in timp pana la sfarsitul vietii ultimului dintre parinti.
Mosteniri
ghindaf
situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)