avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum vand daca exista contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum vand daca exista contract de intretinere

BUna ziua,
Parintii mei au semnat cu noi, copii (2 fete) un contract de intretinere cu habitatie viagera, in urma cu 4 ani, pentru un apartament situat in Pitesti
Tata a decedat.
Am adus-o pe mama in Bucuresti, alaturi de noi doua, cu chirie.
Dorim sa vindem in Pitesti apartamentul si apoi sa cumparam altul in Bucuresti .
Mai este necesar sa facem succesiunea?
Putem vinde apartamentul din Pitesti, daca la vanzare mergem toate 3 (eu, mama si sora)?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:00, 30 Mai 2013
Avand in vedere ca parintii au instrainat nuda proprietate iar fatza de tata sa respectat obligatia,prezenta si consimtamantul mamei este obligatoriu.Succesiunea dupa tata este necesara doar pentru alte bunuri ale tatalui.
Mutati intretinerea pentru mama dvs pe un alt imobil ce va apartine, radiati uuzufructul tatalui cu certificatul de deces si apoi impreuna cu mama dvs vindeti.
multumesc foarte mult!
Va rog sa-mi spuneti ce presupune mutarea intretinerii mamei mele pe un imobil ce-mi apartine? Eu am un apartament luat impreuna cu sotul. Pentru aceasta mutare de intretinere presupun ca trebuie si el sa fie de acord.
Apoi, dupa ce reusesc sa cumpar in Bucuresti garsoniera, cum o scot pe mama din intretinere?
Un cost estimativ pentru aceasta etapa: luare - scoatere din intretinere?

Exista cumva posibilitatea ca la vanzarea apartamentului din Pitesti, la solicitarea noastra, toti banii din vanzare sa mearga pe numele mamei , astfel incat sa nu mai fie necesara luarea in intretinere si apoi scoaterea? Multumesc foarte mult!
Cred că o simplă declaraţie (în formă autentică) a mamei, prin care renunţă la dreptul de abitaţie (sau de uzufruct, dacă despre uzufruct este vorba) şi prin care solicită radierea unei eventuale notaţii a obligaţiei de întreţinere este suficientă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera lenutasimion lenutasimion Detin o casa si 1000m teren obtinute prin contract de vanzare-cumparare de la mama mea,cu rezervare drept uzufruct si de habitatie viagera.Acum vreau sa vand ... (vezi toată discuția)
Clauza habitatie viagera Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Am incheiat cu parintii mei un contract de vanzare-cumparare pentru apartamentul in care locuim, cu clauza de habitatie viagera pentru acestia. Se specifica ... (vezi toată discuția)