avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire casa părintească
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire casa părintească

Am și eu o problemă. Au apărut niște certuri între mine și frații mei și părinții mei. Mi sa spus din partea părinților că nu mai am ce căuta pe la ei niciodată. Acum 2 ani mama mea mi-a spus că a făcut acte fratelui meu mai mic. Asta nu știu dacă este adevărat sau nu. Cum trebuie să procedez pentru partea mea de moștenire?
Parintii sunt inca in viata? Asa reseie din ce ati spus. Ca s-au incviti neintelegri intre dvs, parinti si frati. Daca da...inca nu mosteniti nimic. Daca au facut acte altcuiva( unuia din frati) este vointa lor si au tot dreptul.
Se poate face acte fără acordul nostru?
Eu când m-am căsătorit părinții mei nu mi-au dat absolut nimic. Care este cauza principală de nu pot avea dreptul la o parte din casa părintească?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
gi-jane2, moderator
persoanele in viata pot face orice fel de acte cu privire la bunurile lor si pot dispune in orice fel de ele.
copiii nu au niciun fel de drepturi cu privire la bunurile parintilor, cata vreme acestia din urma traiesc.
faptul "de a fi facut acte" fratelui mai mic este perfect legal.
apare o nuanta la tipul de acte, in cazul unei donatii facute fara respectarea rezervei succesorale, veti avea posibilitatea, in anumite conditii, ca dupa deces, sa solicitati reducerea acelei donatii.
daca, insa, este vorba despre un contract de vanzare-cumparare, nu il puteti ataca doar pentru faptul ca nu ati fost consultata sau inclusa, ori pentru ca nu v-au dat nimic cand v-ati casatorit (nu erau obligati sa o faca).
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Geanina DRIAN, Avocat
Care este cauza principală de nu pot avea dreptul la o parte din casa părintească?

Principala cauza e ca partintii traiesc. Cat traisesc pot face ce doresct cu averea lor pt care au munci. Pt a incheia acte de orice fel, nu au nevoie de acordul cuiva, ca sunt majori si au discernamant.

Eu când m-am căsătorit părinții mei nu mi-au dat absolut nimic.

Ar fi fost frumos , dar nu erau obligati..
Dupa decesul partilor, vedeti ce acte s-au facut si daca se pot ataca cu succes.
Acum, nu aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie, succesiune Adina91 Adina91 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la donatia din partea parintilor catre un frate,noi fiind trei. Ma intereseaza cazul in care fratele este ... (vezi toată discuția)
Trecerea bunurilor de la parinti la copii in timpul vietii peters peters Suntem doi frati la parinti iar fratele meu isi doreste partea de mostenire, parintii fiind inca in viata. Cum credeti ca ar fi cel mai intelept de procedat, ... (vezi toată discuția)
Donatia apartament frate catre sora Iris amelia Iris amelia Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau ... (vezi toată discuția)