avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie, succesiune

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu privire la donatia din partea parintilor catre un frate,noi fiind trei. Ma intereseaza cazul in care fratele este casatorit dar sotia nu este parte la donatie,nu au copiii,cui ii revine donatia la decesul lui,in cazul in care nici parintii nu mai sunt in viata?
Multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:38, 10 Noiembrie 2015
daca parintii au avut trei copiii dar au donat doar unuia, ceilalti doi pot ataca acest act. daca sa zicem fratele beneficiar i-a intretinut , inmormantat si altele , toate cheltuielile se deduc. daca fratele dvs decezeaza, neavand copii, sotia lui are dreptul la 3/4 din toate bunurile acestuia. restul fratilor lui respectiv dvs si celuilalt frate supravietuitor
~ Conținut șters la cerere ~

donatie
Dar in cazul in care donatia a fost facuta doar in numele faratelui inainte de casatorie, ceilati frati fiind de acord cu aceasta, tot asa se imparte?Auzisem ca sotia nu are dreptul la donatie daca nu este trecuta in acte.
multumiri!
Nu ar avea dreptul daca divorteaza, in caz de deces al fratelui sotia mosteneste.
mostenirea, dreptul la mostenire nu are legatura cu partajul bunurilor comune ale sotilor, unde desigur, bunul donat e propriu al fratelui si nu e supus partajului.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire frati orber orber Buna ziua! Fratele tatalui meu a decedat in urma cu 2 luni. Am anuntat-o (prin cineva, eu neavand numarul ei de telefon) pe sotia lui de acest eveniment,care ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa divort xjxf xjxf Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)