avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct

sotia mea are o proprietate si parintii ei dreptul de uzufruct viager. Se poate vinde casa daca parintii nu sunt de acord?
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 12:18, 9 Mai 2010
Buna ziua,

casa se poate vinde;
parintii sotiei sunt uzufructuari dar nu au nimic de spus in privinta proprietatii imobilului;
ei isi vor pastra dreptul de folosinta chiar daca bunul se vinde - caci dreptul lor de uzufruct este un drept real opozabil oricui - inclusiv noului proprietar;

Avocat Boncu
Se poate vinde casa dar cu mentinerea dreptului de uzufruct a parintilor. Ori nu cred ca cineva va cumpara o casa ca sa astepte decesul parintilor sotiei.
da,dar ei isi vor pastra uzufructul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)
Abuzul de folosinta al uzufructuarului ... Polixenia42 Polixenia42 Buna ziua, am o întrebare cum se poate demonstra legal abuzul de folosință al uzufructuarului viager in cazul unui imobil? Si daca nudul proprietar are ... (vezi toată discuția)