Am inteles ca o constructie tb. sa se afle la min. 1,5 m de vecin, sa presupunem ca exista individul A si B. Primul obtine o autorizatie de constructie ce se termina la 2,5 m de indiv. B, dupa care ii vinde acestuia doi metri liniari, autorizatia ramane valabila ? dar problema acoperisului care se apropie si mai mult? eu sunt individul A:secret:. Multumesc !
Sigur ca autorizatia ramane valabila, doar nu o sa va daramati casa ca sa vindeti vecinului 2 m de teren :).
Ca sa va luati o marja de siguranta pentru viitor ati putea sa inserati in contractul de vanzare cumparare a terenului o clauza prin care cumparatorul sa se oblige sa nu emita nici un fel de pretentii privind distanta dintre imobile.
acoperisul care se intinde pana la granita vecinului, pot fi fortat sa-l scurtez pana in dreptul peretelui, tin sa precizez ca exista si un balcon in exteriorul casei. In momentul vanzarii celor 2 m autorizatia era luata dar, casa nu era in constructie. Multumesc !
1. Poate ar fi bine sa ne explicati de unde ati inteles ca o constructie tb sa se afle la 1,5 m de vecin. In toata tara exista constructii lipite (cu zid comun), v. art. 590 si urm. Cod civ.
2. Exista restrictii doar la distanta la care sadim arbori, v. art. 607si urm. C.civ. , precum si la "picatura stresinilor, art. 615 C. civ.
3. Sa nu batem la porti deschise.
Succes.
Dr de proprietate
iulianme
Buna seara!
As avea cateva intrebari la care sincer nu gasesc un raspuns...sau mai bine zis...nu stiu exact unde sa caut.
Pentru inceput, bunicii mei au ... (vezi toată discuția)