avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatia de constructie ramane valabila ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatia de constructie ramane valabila ?

Am inteles ca o constructie tb. sa se afle la min. 1,5 m de vecin, sa presupunem ca exista individul A si B. Primul obtine o autorizatie de constructie ce se termina la 2,5 m de indiv. B, dupa care ii vinde acestuia doi metri liniari, autorizatia ramane valabila ? dar problema acoperisului care se apropie si mai mult? eu sunt individul A:secret:. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Basil , utilizator 09:00, 10 Mai 2010
Sigur ca autorizatia ramane valabila, doar nu o sa va daramati casa ca sa vindeti vecinului 2 m de teren :).
Ca sa va luati o marja de siguranta pentru viitor ati putea sa inserati in contractul de vanzare cumparare a terenului o clauza prin care cumparatorul sa se oblige sa nu emita nici un fel de pretentii privind distanta dintre imobile.
acoperisul care se intinde pana la granita vecinului, pot fi fortat sa-l scurtez pana in dreptul peretelui, tin sa precizez ca exista si un balcon in exteriorul casei. In momentul vanzarii celor 2 m autorizatia era luata dar, casa nu era in constructie. Multumesc !
Autorizatia de constructie ramane valabila ,indiferent de modificarile ulterior intreprinse
1. Poate ar fi bine sa ne explicati de unde ati inteles ca o constructie tb sa se afle la 1,5 m de vecin. In toata tara exista constructii lipite (cu zid comun), v. art. 590 si urm. Cod civ.
2. Exista restrictii doar la distanta la care sadim arbori, v. art. 607si urm. C.civ. , precum si la "picatura stresinilor, art. 615 C. civ.
3. Sa nu batem la porti deschise.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi privind constructia intre 2 proprietati plescaramona plescaramona ma confrunt cu urmatoarea problema,intre mine si vecinul meu eu am ridicat un gard de aprox 2 m acum 5 ani cand el nu era inca proprietar.anul trecut el a ... (vezi toată discuția)
Dr de proprietate iulianme iulianme Buna seara! As avea cateva intrebari la care sincer nu gasesc un raspuns...sau mai bine zis...nu stiu exact unde sa caut. Pentru inceput, bunicii mei au ... (vezi toată discuția)
spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)