avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract prestari servicii

Buna ziua,
am o nelamurire.Sotia mea a avut si venituri din contract de prestari servicii din oct.2009 pana la 31.03.2010, deci 6 luni.Pe 1 mai a nascut si am fost la primarie sa vad ce acte tr. pentru maternitate.Mi-au spus ca-mi trebuie de la Finante o adeverinta cu veniturile obtinute.Am fost la Finante dar mi-au spus ca pot sa-mi dea adeverinta cu veniturile obt. doar pe anul 2009, nu si pe cele 3 luni din 2010, lucru care-mi pare o prostie.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:02, 9 Mai 2010
In mod normal adeverinta de venit este eliberata fara mari dificultati. In cazul sotiei d-voastra, din contractul de prestari servicii, au rezultat plati catre finante? Cum au motivat dansii refuzul de a elibera adeverinta pentru cele 3 luni din 2010?
Pai i-au dat sa completeze o Declaratie prind veniturile realizate pe 2009 dar pe 2010 au spus ca se completeaza abia in 2011.
Care este justificarea pentru care ,a fost refuzata eliberarea adeverintei aferent 2010?
Cred ca este in legatura cu Declaratia 205 care se completeaza pentru anul trecut, deci pentru 2010 va fi in 2011.
Pentru anul 2010 cereti adeverinta tipizata pentru aceasta situatie de la firma la care s-au prestat serviciile.

Alte discuții în legătură

Contract civil prestari servicii florenta_22 florenta_22 Anul trecut am avut la acelasi angajator 2 contracte civile de prestari servicii,cu impozitarea de 10 % angajator si 6 % eu.In contracte mai este specificat ca ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende Vali69 Vali69 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cand depun declaratia 205 in urmatoarea situatie: Am depus bilantul la Finante, pentru o societate cu profit la 31.12.2010 ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit conventie civila gab. gab. imi puteti spune daca trebui sa inregisrez un contract de prestari servicii intre o s.c. si o p. f.(nu p.f.a.) la finante? de unde iau decizia de impunere? (vezi toată discuția)