avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract civil prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract civil prestari servicii

Anul trecut am avut la acelasi angajator 2 contracte civile de prestari servicii,cu impozitarea de 10 % angajator si 6 % eu.In contracte mai este specificat ca eu voi achita procentul de 6 % pana pe data de 15 februarie,stiu ca angajatorul a depus declaratia 205 si a achitat partea de 10 %,deoarece mi-a trebuit de la Finante adeverinta cu venitul din aceste contracte si mi s-a eliberat.Cand voi achita eu cei 6 %??? Desi in contracte este specificat ca ii voi achita pana pe 15 februarie,adica azi,eu intelesesem ca voi primi de la Finante o instiinatre,iar apoi voi achita acesti bani.
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 20:12, 15 Februarie 2010
in primul rand, dvs nu aveti, in baza celor doua contracte, calitatea de angajat, dupa cum beneficiarul din cele 2 ctr nu este angajator, acestea nefiind raporturi de munca. intr-adevar, daca ati optat pt ca beneficiarul sa va retina 10 la suta, dvs aveti obligatia sa declarati restul veniturilor pt a vi se retine 6 la suta. pt acest lucru, trebuia ca dvs sa mergeti la finante, sa depuneti decl priv obt de venituri din activitati indep, sa estimati aceste venituri pentru anul in curs si sa platiti impoz aferent celor declarate pana la 15 mai ale anului urm celui in care ati inceput activ si apoi sa suportati sau nu regularizarea, care vine printr-o decizie d eimpunere de la finante.ar tb sa luati leg si cu un contabil, pt a fi mai linistita...bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele civile huana huana sunt angajata la un club sportiv municipal, unde se vor incheia contracte civile de prestari servicii, am 2 intrebari: 1. cu cat se va impozita venitul? cu 16 ... (vezi toată discuția)
Impozit conventie civila dgaitan dgaitan O societate comerciala , fara nici un angajat , a incheiat o conventie civila de prestario servicii cu un consultant. In acest caz, societatea trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare pfa frinimi frinimi Am citeva intrebari in legatura cu situatia noastra a tuturor colaboratorilor de la Profident Financial Am inceput sa lucrez ca reprezentant la Provident ... (vezi toată discuția)