Am citeva intrebari in legatura cu situatia noastra a tuturor colaboratorilor de la Profident Financial
Am inceput sa lucrez ca reprezentant la Provident Financial .Ni s-a comunicat ca va trebui sa ne facem PFA pentru a putea sa ne luam salariile saptamanale cu toate ca avem un contract de agentie cu ei. Problema noastra este faptul ca firma ne retine 10 % din suma de incasat , noi trebuie sa intocmim factura pe valoarea bruta si chitanta pe valoarea neta (- 10%).Pe de alta parte Finantele ne spun ca ei nu pot sa ne perceapa doar 6 % impozit , chiar daca ni s-a retinut 10 % , ci 16 %.In asa fel noi platim 26 % impozit, si nu este corect nici chitanta pe care o eliberam, pentru ca undeva factura ramane neincheiata cu cei 10 % in minus.Nu ma pricep sa le explic acest lucru pe intelesul lor, dar stiu ca nu este corect.Va rog frumos sa ne ajutati. Cu stima Iraa
dar cand platiti impozitul la finante? In mod normal platitorul de venituri trebuie sa retina si sa vireze 10 % impozit aplicat venitului brut. La incheierea anului fiscal societatea va elibereaza o adeverinta cu veniturile realizate si impozitul retinut (acesta reprezentand plati anticipate). Totodata depune si la finante declaratia 205 care cuprinde venitul brut si impozitul retinut in anul fiscal incheiat pt. fiecare agent. Dvs. depuneti declaratia de venit insotita de acea adeverinta eliberata de societate, urmand ca finantele sa faca regularizarea, prin aplicarea a 16 % asupra intregului venit brut realizat. Din suma astfel obtinuta se va deduce ceea ce deja s-a retinut si virat de catre societate, urmand sa va comunice diferenta care o aveti de platit.