am lucrat in invatamant ca administrator financiar in perioada 1992-2008;dupa zece ani ,am beneficiat de sporul de stabilitate,in cuantum de 15%.Din anul 2008,fara sa intrerup contractul de munca,pana in prezent functionez ca profesor,dar nu am beneficiat de acest spor.In 2010,aprilie am facut cunoscut conducerii ca nu beneficiez de un drept legal, drept urmare mi-au platit sporul aferent lunii aprilie 2010 ,dar din urma nici vorba;nu mi-au formulat un raspuns nici la cerere,desi au avut cartea mea de munca si trebuia din 2008 sa fiu in posesia acestui drept .ce ma sfatuiti sa fac?
Parerea mea este ca aveti dreptul.
In sprijinul celor afirmate de mine, va citez din Ordinului ministrului dumneavoastra, pentru aprobarea metodologiilor de calcul a drepturilor salariale care se acordă personalului didactic încadrat pe funcţiile din anexele Ia Ordonanţa Guvernului nr. 4/2006
Prin vechime neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani se înţelege activitatea realizată atât în calitate de personal didactic de predare, personal didactic
de conducere, îndrumare şi control cât şi în calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de muncă într-o unitate/instituţie de învăţământ/inspectorat şcolar. Se nconsideră vechime neîntreruptă şi perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ.
Sporul de stabilitate nu se acordă pentru vechime recunoscută în învăţământ personalului didactic care provine din alte sectoare de activitate.
Sporul de stabilitate se acordă personalului didactic de predare, indiferent de perioada când a fost acumulată vechimea efectivă a celor 10 ani neîntrerupţi în învăţământ, conform celor de mai sus.