avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate antecontract vanzare-cumparare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate antecontract vanzare-cumparare.

Va rog mult sa ma luminati in urmatoarea problema: in anul 2003 mama mea a intentionat sa cumpere un apartament de la o "doamna" si a semnat la sediul agentiei imobiliare un antecontract de vanzare cumparare, a platit avans, comision, etc... Dupa 4 ani in care s-a chinui in fel si chip sa o faca pe individa sa aduca actele apartamentului si sa facem contractul de vanzare-cumparare, mama a decis sa o dea in judecata, doar ca...surpriza!! Antecontractul de vanzare cumparare intocmit la agentia imobiliara este completat cu datele fratelui meu si semnat de catre mama! Este valabil acest act in aceste conditii? Vanzatoarea cere acum verificarea de scripte si constatarea nulitatii contractului. Ce optiuni avem?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: b_rayne , utilizator 14:58, 23 Mai 2012
Stimat forumist,

Destul de dificilă apeța dvs.

Eu cred că aș încerca o acțiune în constatarea nulității donației, întemeiată pe lipsa cauzei în ceea ce privește donația - lipsește intenția de a gratifica, practic promitentul-vânzător dorind să înlăture efectele unei hotărâri judecătorești. Notați litigiul în CF, de asemeni.

Cu stimă.
Va multumesc pentru raspuns!Chiar daca speram sa scap de acest pas (anularea donatiei), eram destul de convinsa ca asta trebuie facut. Multumesc inca o data pt timpul acordat!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans antecontract agentie imobiliara anreea1982 anreea1982 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as aprecia sfaturile dvs. In luna octombrie 2014 am semnat un antecontract pt.intermedierea unui apartament cu ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)