avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general neclaritate declaratia de somaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

neclaritate declaratia de somaj

Am un salariat care are toata luna aprilie concediu medical(initial+in continuare).
Pentru zilele suportate de societate i-am calculat ca i se retine somaj.
Problema este ca atunci cand completez declaratia de somaj pt.salariatul respectiv, trec la numar ore in luna=168 ore si tot atatea ore suspendate pt. ca toata luna a fost in medical.
In acest caz la venitul brut daca trec o suma(adica suma pt.care se calculeaza somajul pt.ce suporta societatea) imi apare mesajul ca ,,baza de calcul trebuie sa fie 0 daca nu sunt ore lucrate".
Cum trebuie sa trec astfel incat sa imi calculeze corect?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 17:52, 10 Mai 2010
De ce nu sunati firma care se ocupa de programul de contabilitate? Ei sigur va lamuresc.
Nu era vorba despre programul de contabilitate, ci de programul de somaj in care se fac declaratiile(cel descarcat de pe site-ul ajofm-ului).:(
pai nu se plateste somaj daca a fost toata luna in concediu medical...:D
Nr. ore lucrate "0"
Nr. ore suspendate "168"
Baza de calcul"0"
Contributie "0"

Succes!!
iulia53 a scris:

pai nu se plateste somaj daca a fost toata luna in concediu medical...:D
Nr. ore lucrate "0"
Nr. ore suspendate "168"
Baza de calcul"0"
Contributie "0"
Succes!!
Eu stiam ca pt.ce suporta societatea se plateste somaj(i se retine si angajatului si angajatorului).:(

da..e adevarat pt. ce plateste angajatorul se plateste somajul..
imi cer scuze dar am inteles ca tot concediul medical se plateste de FNUASS
:hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl 112 suciugeorgeta suciugeorgeta Am si eu o problema cu decl.112. Am 3 concedii medicale pentru un salariat in iulie toata luna,suportate de societate in suma de 374 si de fnuass 449. in ... (vezi toată discuția)
D112 concediu medical emiliababor emiliababor Cine poate sa ma invete cum se inregistreaza un concediu medical in d112? A:((m urmatorul caz simplu , dar nu am mai avut pana acum: in luna iulie salariatul ... (vezi toată discuția)
Contributie somaj la concedii medicale luna intreaga Vioreld Vioreld Buna ziua. Daca am un salariat care toata luna este in concediu medical, se plateste contributia la somaj pt acest salariat? Cineva mi-a zis ca se plateste dar ... (vezi toată discuția)