sunt pe cale sa inchei un contract de prestari servicii cu o companie importanta. Cu toate acestea compania despre care vorbesc nu este de acord sa plateasca o suma in avans. Ce alte optiuni am pentru a ma asigura ca voi fii platit?
principiul pacta sunt servanda.....daca semneaza un contract este obligat sa il respecte.....totusi daca in contract prevezi o suma avans la semnarea contractului cum sa nu plateasca?
si totushi traim in Romania, ideea e ca nu a acceptat sa plateasca o suma in avans. Un contract trebuie respectat, numai ca avand in vedere ca am mai intalnit situatii de genul acesta incerc sa imi iau si alte masuri.
Un contract bun se respecta, altfel cel care il incalca va suferi mai mult decat ar merita. Clar. Astfel, stabiliti penalitati mari, o clauza penala buna te poate imbogati (;)) astfel incat sa nu regreti ca nu te-a platit la timp.
Un jurist iti va spune cum sa faci.
Oricum, nu inteleg de unde ideea ca in contract va fi inscris un avans si firma cea mare nu vrea sa il plateasca. Sunt sigura ca nu se va trece nici un avans. Asta inseamna ca nu vor sa-l dea. Asa cred eu, daca nu sunt prosti.
Nu te du la negocieri de contract fara un jurist, vor incerca sa traga cat mai mult de la tine daca te vad vulnerabil... Crede-ma, stiu...
Bafta multa! Si gandeste in ansamblu, nu ce dezavantaje ai putea avea, ci care sunt beneficiile: o asemenea firma in CV, posibilitati noi etc.
Esti culmea! Da' n-a zis omul nimic de faptul ca s-ar putea sa nu aiba contract, chiar a dat de inteles ca urmeaza sa-l semneze...
Si oricum, doar faptul ca ai semnat un contract nu garanteaza ca vei fi platit; am intalnit oameni care au semnat si nu au primit niciodata drepturile care curgeau din contract si asta pentru ca achiesasera la un contract prost. Fara termene clare etc., nici in justitie n-avea mare lucru a face...
Un contract bun e altceva, un contract dezavantajos poate fi mai prost decat fara contract... Avand in vedere ca acceptarea facturii de ceALalta parte creaza prezumtia existentei unui contract in comercial; astfel, i s-ar putea applica in acest caz direct drepturile/obligatiile care decurg din lege, fara a mai fi ingreunate printr-un contract in favoarea celeilalte parti.
Negociati fiecare clauza si fiti sigur ca ati inteles clar care va sunt drepturile si obligatiile.
Alte discuții în legătură
Este legal????????
OANA GORAN
Am urmatoarea situatie:
Clientul vrea sa-mi dea un CEC in alb(stampilat,semnat...)garantie,iar ptr. marfa care o distribui se acopera cu BO.
In cazul in care ... (vezi toată discuția)