avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum pot fii sigur ca voi fii platit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum pot fii sigur ca voi fii platit

sunt pe cale sa inchei un contract de prestari servicii cu o companie importanta. Cu toate acestea compania despre care vorbesc nu este de acord sa plateasca o suma in avans. Ce alte optiuni am pentru a ma asigura ca voi fii platit?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2007
Marketer, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marketer , utilizator 09:33, 2 Aprilie 2007
Da, drept garantie... Nu as recomanda si nu cred ca o firma notorie ar face asa ceva. Riscul exista pentru societatea debitoare, trebuie sa ai mereu o situatie a garantiilor emise in astfel de conditii...

Oricum, o relatie comerciala se bazeaza pe incredere. :-/
in contract e bine de trecut ca administratorul raspunde in solidar cu firma sau sa dea un BO avalizat de administrator;)
pana acum compania despre care vbesc nu prea si-a onorat obligatiile contractuale (nu vbesc de cele financiare), momentan aceasta situatie nu ma afecteaza dar imi da din ce in ce mai mult de gandit, ideea e ca am aflat si eu de modalitatea aceasta de a cere drept garantie bilet la ordin sau cec in alb, intrebarea este cum ar privii o companie mare aceasta doleanta? Ma mira ca nu isi respecta clauzele contractuale pt ca sunt cu adevarat o companie importanta, dar imi doresc mult sa ii fidelizez!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal???????? OANA GORAN OANA GORAN Am urmatoarea situatie: Clientul vrea sa-mi dea un CEC in alb(stampilat,semnat...)garantie,iar ptr. marfa care o distribui se acopera cu BO. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Cec garantie la contract de mandat HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti este legal???????? OANA GORAN OANA GORAN Am urmatoarea situatie: Clientul vrea sa-mi dea un CEC in alb(stampilat,semnat...)garantie,iar ptr. marfa care o distribui se acopera cu BO. In cazul in care ... (vezi toată discuția)