sunt pe cale sa inchei un contract de prestari servicii cu o companie importanta. Cu toate acestea compania despre care vorbesc nu este de acord sa plateasca o suma in avans. Ce alte optiuni am pentru a ma asigura ca voi fii platit?
Da, mai, Alex, si eu spun ca e muuuuult mai bine sa ai un contract scris, dar daca e prost...
Si tocmai asta iti spuneam, ca in instanta poti sa obtii recunoasterea unui contract verbal daca el are alte dovezi acceptabile in comercial: corespondenta (care in anumite cazuri poate fi oferta si acceptarea ei), facturare si acceptarea acestora... Am facut asta si, daca ai documente in ordine, merge chiar usor!!!
Cu privire la contract, mi s-a cerut legal opinion pe un contract in care prestatorul de servicii trabuia sa execute o lucrare... cine stie cand (nu exista un termen) iar beneficiarul avea termen fix si clar de plata!!! Evident, prestatorul n-a facut nimic altceva decat... sa ceara banii!!! :)) Pana la urma am negociat contra plata partiala sa terminam contractul respectiv... Concret este ca beneficiarul a dat pana la urma niste bani pe degeaba, a intarziat cu lucrarea catre clientul sau (si i-a platit penalitati), si si-a mai platit si angajatii suplimentar ca nu aveau cum sa faca in timpul programului normal de munca si lucrarea respectiva...
A pierdut bani pe trei fronturi... Daca n-avea contract nu pierdea atat... astfel ca, uneori, un contract prost e mai bine sa nu il inchei deloc. Parerea mea!
Da, stiu, ai dreptate... se negiciaza, da' tu chiar nu vrei a pricepe: DACA MERGI CU UN CONTRACT PROST, partenerul tau de afaceri poate sa te si lase sa-ti pastrezi toate clauzale cum vrei tu, adica ai castigat toata negocierea, lui ii poate conveni asta mai mult chiar.
Crezi ca in cazul de mai sus aia n-au negociat?;)
Este legal????????
OANA GORAN
Am urmatoarea situatie:
Clientul vrea sa-mi dea un CEC in alb(stampilat,semnat...)garantie,iar ptr. marfa care o distribui se acopera cu BO.
In cazul in care ... (vezi toată discuția)