avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deces administrator SRL asociat unic - mostenitorii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deces administrator SRL asociat unic - mostenitorii platesc datoriile daca nu se specifica in actul constitutiv al societatii?

Va rog dati-mi urgent un sfat! Mama a decedat anul trecut,era administratorul unui SRL,asociat unic.Urmeaza ca eu,sora mea si tata(mostenitorii) sa facem succesiunea,iar societatea sa nu o includem in succesiune,ci s-o inchidem definitiv.Daca mai sunt datorii cine le plateste?In actul constitutiv al societatii nu este prevazut ca mostenitorii sa preia beneficiile si datoriile firmei.Astept un raspuns si daca e cazul revin cu ceva detalii!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ivanka82 , utilizator 18:14, 5 Noiembrie 2010
BUNA ZIUA.
succesorii in cazul in care accepta succesiunea , accepta atat pasivul cat si activul succesiunii .
adica inclusiv datoriile defunctului . ;) :sorry:
Buna seara. In cazul in care asociatul a decedat, se poate solicita de catre mostenitor suspensarea activitatii firmei pana la efectuarea succesiunii? Daca da, cum se poate face acest lucru? Daca mostenitorul este si administratorul firmei, mai poate efectua operatiuni in firma? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces in conducerea societati belacsaba belacsaba Ce se intampla cu societatea daca un administrator singur actionar la o societate a murit. (vezi toată discuția)
Inchidere societate crissimus2004 crissimus2004 Daca la o societate comerciala care avea unic asociat acesta a decedat si nu s-au platit impozitele la stat ,societatea nu se poate inchide ?in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Asociat unic decedat iarina_73 iarina_73 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema. Intr-o societate cu asociat unic , care a decedat, o persoana care are specimen de semnatura, mai poate sa ... (vezi toată discuția)