avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 290/2003- sfaturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 290/2003- sfaturi

Am Hotarare de la Institutia prefectului cu sumele pe care trebuie sa le primesc ca despagubiri la legea 290/2003. Problema e ca din 2007 si pana in prezent nu am primit sumele respective. Am deschis cont, an trimis toate datele la ANRP , dar ...... pauza. Va rog sa-mi dati un sfat ! Ce pot sa mai fac? :-/
optiunea e sa dati in judecata ANRP pt a va primi toata suma intrucat erau obligati ca in decurs de doi ani de cand vi s-a comunicat hotararea de acordarea a despagubirilor sa va dea toti banii. puteti sa solicitati si penalitati.
Pot fi dati si in judecata, asa am procedat si eu. Durata pe care se intinde procesul insa este foarte mare. Exista insa si alternative, depinde mult din ce judet provine Hotararea Comisiei Judetene.
De putut se pot cere penalitati, dar instantele nu le admit. Conform ultimelor reglementari, daca datoria consta intr-o suma de bani, se pot admite doar dobanzile legale, si nu penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Rata inflatiei/legea 290/2003 sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, In iulie 2007 am primit o Hotarare a Comisiei Judetene ptr aplicarea Legii 290/2003. In august 2007 am depus cerere la ANRP de efectuare a platii ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 290/2003 iulia bumbu iulia bumbu Ma numar printre beneficiarii stabilirii drepturilor banesti cf. Legii 290/2003 din localitatea Braila. S-a implinit 1 an de cand am comunicat ANRP- ului ... (vezi toată discuția)