avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot iesi cu copilul din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot iesi cu copilul din tara?

Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul sa-l ia la domiciliul lui de 2 ori pe saptamana.Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 06:50, 11 Mai 2010
plecati in vacanta sau va mutati ?
pt vacanta va trebui sa obtineti acordul sotului, sa nu va faca plangere penala pt nerespectarea programului. pt a va muta, trebuie sa actionati in instanta pt modificarea programului de vizita.
Puteti sa-i faceti pasaport minorului si sa iesiti cu el din tara fara acordul fostului sot, doar cu hotararea de incredintare, definitiva si irevocabila.
Chiar daca vi s-a incredintat minorul printr-o hotarare definitiva si irevocabila dar tatal are un drept de vizita al minorului de doua ori pe saptamana, consfintit tot printr-o hotarare judecatoreasca, nu puteti iesi din tara cu minorul decat cu acordul tatalui caruia astfel ii veti incalca dreptul sau la vizita sau printr-o hotarare de modificare a programului de vizita.
In caz contrar, tatal copilului va poate face plangere pentru nerespectarea hotararii privind masurile de incredintare minor (art. 307 C.pen.) si veti suporta consecintele. De asemenea, acesta poate sa introduca chiar o actiune de reincredintare a minorului din acest motiv.
Dv. decideti. ;)
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minori gygygy gygygy daca prin hotarare judecatoreasca definitiva am stabilit un program de vizitare al minorei .fosta mea sotie poate sa scoata minora care ia fost incredintata ... (vezi toată discuția)