Sal ,
am o mare problema :in anul 2006 am luat un imprumut de la o banca pentru cumpararea unui apartament .Timp de aproape 3 ani am platit ratele aproape la timp,nu am platit o luna de zile rata si am acumulat o intarziere de peste 90 zile mai exact 112 zile .Banca mi-a vandut creditul la o societate de recuperari datorii.Eu platesc in continuare rata la banca numai ca bani se dula la societate.Problema este ,si aici am mare neoie de un sfat, societatea respectiva ma obliga sa achit tot creditul intr-un an de zile si eu din pacate nu am de unde sa dau acesti bani.Mentionez ca la momentul actual am posibilitatea financiara sa platesc ratele la timp,ratele vechi impuse de banca.CE E DE FACUT ?
Din pacate, sunteti pe mina celor de la recuperari si va trebui sa negociati direct cu ei. Contractul de credit contine clauza de exigibilitate, adica in cazul intarzierii platii ratei mai mult de 30 zile, creditorul poate cere returnarea intregului imprumut, acesta devenind scadent prin nerespectarea clauzeor contractului.
Cat priveste acestea din urma, e bine sa vazut contractul de credit pentru a se verifica daca si banca a respectat clauzele la cesiunea contractului, daca nu exista clauze abusive, etc.