avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executarea silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executarea silita

Buna ziua.
Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar de 60000E si timp de aprox. doi ani am platit ratele la zi, dupa care am ramas cu restante platind dupa posibilitati o rata mai mica dar neincetind platile. Acumulind datorii am fost notificat de catre banca si creditul a fost cesionat unei firme de recuperari . Acestia mi-au trimis o adresa de incepere a executarii silite prin bocarea salariilor, aconturilor mele si a sotiei . Precizez ca dupa cesionarea creditului am platit neintreupt ratele la ghiseul aceleiasi banci in contul firmei de recuperari timp de aprox doi ani acestia nemaitinind cont de acest fapt imi solicita suma de 59000E Va rog dati-mi un sfat. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 15:19, 27 Februarie 2012
Formulati contestatie la executare silita
pe ce temei pot face contestatia?? tin sa precizez ca dupa ce s-a facut cesiunea eu am platiti in continuare ratele dar am ramas cu acea datorie pentru neplata unei rate si pt ca am platit unele rate mai putin decat trebuia, pe scurt am acumulat o datorie de 2000 E de pe vremea cand aveam contractul inca cu banca, pt aceasta datorie cred ca am si fost cesionat.Executarea nu trebuia sa se faca pe suma neplatita de 2000E? pe acel act de la executor scrie ca a primit incuvintare judecatoreasca pt poprire pana se acopera suma de 59000E plus onorariul executorului de 9000 de lei care mi se pare o aberatie.va multumsc
Din pacate, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ: in cazul in care nu ati achitat o rata (sau o parte din rata) timp de 90 de zile de la data scadenta, atunci intregul credit este declarat scadent (cititi contractul, sigur veti gasi aceasta clauza). Din punctul acesta de vedere, executarea s-a facut corect. Puteti face contestatie daca considerati ca ati achitat mai mult din credit decat vi se solicita acum, respectiv 59.000 eur. Desi e putin probabil sa fi achitat considerabil mai mult in 2 - 3 ani, avand in vedere ca in primii ani se plateste mai mult dobanda decat principal. Luati in considerare si penalitatile acumulate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre prescrierea datoriilor ganeacristi ganeacristi buna am inteles ca prescrierea trebuie invocata. cum se invoca asta? cum se face? si daca executorul va cere incuvintarea instantei si va trece la poprire ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit rms2014 rms2014 Buna, In 2007 am facut un credit de nevoi personale cu rate pe 10 ani. In 2009 dupa ce miam pierdut locul de munca am platit pentru ultima data in luna martie ... (vezi toată discuția)