avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Intrebare Amenda Contraventionala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Intrebare Amenda Contraventionala

Am luat zilele acestea o amenda contraventionala in valoare de 480 lei si am inteles ca daca nu o platesc va intra la impozite si taxela primarie.
Acum am 17 ani iar in iunie fac 18, intrebarea mea ar fi daca parintii mei cand vor vrea sa plateasca impozitul se vor lovii de aceasta amenda sau vor putea sa plateasca linistiti impozitul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:08, 11 Mai 2010
se vor lovi, si dupa aceea o sa te lovesti si tu... desi tu s-ar putea sa te lovesti primul, pentru ca daca nu ai venituri, amenda se poate transforma in munca in folosul comunitatii, si nu cred ca ai vrea acest lucru
OG nr 2/2001 art 9 in cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termenul prevazut la alin 1,instanta procedeaza la inlocuirea amenzii cu sanctiunea obligarii la prestarea unei activitati in folosul comunitatii,cu acordul acestuia
Multumesc frumos de raspunsuri! =D>
ynocentta a scris:

OG nr 2/2001 art 9 in cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termenul prevazut la alin 1,instanta procedeaza la inlocuirea amenzii cu sanctiunea obligarii la prestarea unei activitati in folosul comunitatii,cu acordul acestuia

Nu mai este nevoie de acordul contravenientului in vederea inlocuirii amenzii cu prestarea unei activitati in folosul comunitatii. S-a pronuntat in acest sens Curtea Constitutionala. Si inca din 2008!
@MarcV
S-a raspuns autorului topicului strict cu baza legala,fara a se intra in amanunte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum solicit inlocuirea amenzii contraventionale cu munca in folosul comunitatii? aidu aidu Am omis sa solicit in timpul procesului, iar instanta mi-a respins apelul. Mai pot acum solicita, spre exemplu prin contestatie la executare, sa fie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)
Care sunt urmarile neachitarii unor amenzi contraventionale? andya20 andya20 in momentul de fata cunosc 2 persoane care nu si-au achitat nici o amenda pe care au luat-o in trafic din 2003 respectiv 2005. suma totala la una din persoane ... (vezi toată discuția)