avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... atragerea raspunderii administratorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

atragerea raspunderii administratorului

Buna ziua,
as dori sa va rog sa ma ajutati daca se poate, cu un raspuns la urmatoarele:
societatea la care am lucrat este in procedura de faliment.DGFP a solicitat o expertiza, cu anumite obiective.Mentionez ca mare parte din bunurile debitoarei ,se aflau sub sechestru asigurator al DGFP. In afara de bunurile vandute la licitatie, in raportul de expertiza se mentioneaza un transfer prin vanzare directa, cu acordul DGFP, catre firma capusa la care actionar si director general era, cum am mentionat si alta data aceeasi persoana care fusese director al debitoarei. Acest lucru nu a fost sesizat (corect spus, nu a vrut sa fie sesizat) nici de lichidator, nici de ANAF, chiar expertul concluzioneaza:" din analiza documentelor puse la dispozitie, opinia expertului este ca administratorii nu au savarsit fapte prevazute la art.138 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei", ori mie, mi se pare ca se incadreaza perfect la punctul f) din articolul mentionat (au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, in scopul intarzierii incetarii platii). Intrebarea mea este daca este corect cum gandesc si daca noi, in calitate de fosti salariati putem solicita "atragerea raspunderii administratorului" in baza celor mentionate mai sus.Multumesc.


Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:46, 11 Mai 2010
Buna seara .
Puteti incerca cu o sesizare adresata judecatorului sindic , daca suma creantelor dvs.este considerabila (peste 50 % din creante) si daca aveti dovezi concludente in acest sens,altfel,e mai greu . Actiunea se prescrie in 2 ani de la data deschiderii procedurii si in 3 ani de la cunoasterea persoanelor vinovate .
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment nargyss nargyss salariatii unei societati comerciale aflate in faliment, au dat in judecata societatea, prin lichidator, pentru drepturi salariale restante, salarii ... (vezi toată discuția)
Solutie: în vederea citãrii debitoarei prin lichidator judiciar exonerata exonerata Buna seara ,Detin o societate intr-un imobil inchiriat proprietarul a intentat proces pentru evacuare,plata chiriei restanta ,reziliere contract si a castigat ... (vezi toată discuția)
Inchiderea procedurii simplificate a insolventei ginacoseru ginacoseru BUNA ZIUA TUTUROR! am nevoie neaparat de cateva sfaturi! lucrez la o societate care distribuie materiale de constructii. unul din clientii noastri (o societate ... (vezi toată discuția)