avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

salariatii unei societati comerciale aflate in faliment, au dat in judecata societatea, prin lichidator, pentru drepturi salariale restante, salarii compensatorii conf.CCM, contributii la sanatate, pensii si somaj, nevirate de aprox.6 ani(atat din partea angajatorului cat si din partea angajatului, desi au fost retinute pe statele de plata).
Aceste procese au fost suspendate conf.legii 85/2006, art.36.Ce mai putem face?Finentele au fost foarte omenoase ca au acceptat aceasta situatie atat de mult timp, ba mai mult, au pus sechestru asigurator pe bunurile debitoarei, le-a vandut la licitatie unei societati capusa, unde director general, este chiar directorul general executiv al debitoarei, astfel incat, lichidatorul nu mai are acum de valorificat pt.achitarea creantelor, decat o hala goala, in continua degradare.Numai creanele la Finante sunt de peste 600 miliarde ROL!Ce sanse mai avem?
Multumesc celor care au avut amabilitatea de a raspunde intrebarilor din zilele anterioare, precum si celor care ma vor lamuri in aceasta problema~Cred ca suntem UNICAT in Romania!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 11:31, 13 Februarie 2010
pct 157.3 din normele metodologice de aplicare a codului de procedura fiscala
Persoanele inscrise la licitatie se pot prezenta si prin mandatari care trebuie sa isi justifice calitatea prin procura speciala autentica. Debitorul nu va putea licita nici personal, nici prin persoana interpusa.

puteti face sesizare penala in acest sens.
In conformitate cu art 138 din lege 85/2006 lichidatorul sau creditorii cer atragerea raspunderii personale a fostilor administratori pentru urmatoarele fapte
"contributii la sanatate, pensii si somaj, nevirate de aprox.6 ani(atat din partea angajatorului cat si din partea angajatului, desi au fost retinute pe statele de plata)"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragerea raspunderii administratorului nargyss nargyss Buna ziua, as dori sa va rog sa ma ajutati daca se poate, cu un raspuns la urmatoarele: societatea la care am lucrat este in procedura de faliment.DGFP a ... (vezi toată discuția)
Contributie somaj serby68 serby68 buna ziua cum se poate afla daca fostul tau angajatorul a virat contributiile pentru somaj, sanatate etc; ce se poate face daca constati ca aceste contributii ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor angajatului la stat! lukian lukian Buna ziua!Cum pot afla daca firma la care lucrez mi-a platit contributiile la stat,firma avand unele probleme financiare!Am intrebat contabila si imi spune ca ... (vezi toată discuția)