avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie cadre didactice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie cadre didactice

Conform art. 127(3) din Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cadrele didactice pot cere pensionarea cu 3 ani mai devreme daca au peste 25 ani vechime in invatamant, femeile sau 30 de ani, barbatii. Anul acesta, tinand cont si de faptul ca multe scoli sau clase au fost comasate, multe cadre didactice au depus cerere pentru pensionare, multe si in ideea de a lasa pe cei tineri. Ce se intampla cu acestia, daca guvernul vine acum si blocheaza pensionarile anticipate, tinand cont ca posturile lor au fost date libere si au fost ocupate la restrangeri de activitate sau pretransferare?

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare ghita49 ghita49 Lucrez in invatamant si am auzit ca persoanele care au 3 sau mai putini ani pana la pensie, beneficiaza in acest an scolar de posibilitatea pensionarii ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata cadru didactic iulica2009 iulica2009 buna ziua, mai este valabil art. 127 (3) din legea nr. 128 din 12 iulie 1997 privind Statutul personalului didactic Art. 127 (3)Personalul didactic poate fi ... (vezi toată discuția)
Pensionare in invatamant mihaiflore mihaiflore Cadrele didactice nascute in 1956 vor iesi la pensie dupa legea care prevede varsta de 60 ani femei sau dupa cea care se discuta in parlament ? In cele doua ... (vezi toată discuția)