avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare in invatamant
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare in invatamant

Cadrele didactice nascute in 1956 vor iesi la pensie dupa legea care prevede varsta de 60 ani femei sau dupa cea care se discuta in parlament ?
In cele doua situatii mai este valabil in invatamant , conform statutului iesirea cu doi ani inainte fara penalizare , respectiv 58 ani?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:59, 1 Iulie 2010
Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic nu a fost modificata, deocamdata. Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta cu 3 ani inainte de a implini varsta standard de pensionare de 60 de ani, conform art. 127, alin. (3) din acest act normativ.

ART. 127
.................................
(3) Personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de limitele de vârsta prevăzute de legislaţia în vigoare, dacă are o vechime în învăţământ de cel puţin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani bărbaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare ghita49 ghita49 Lucrez in invatamant si am auzit ca persoanele care au 3 sau mai putini ani pana la pensie, beneficiaza in acest an scolar de posibilitatea pensionarii ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare - cadru didactic alinalextd alinalextd Sunt profesor, n. 31.05.1950 , am o vechime de 39 ani,cand pot iesi la pensie la limita de varsta? Dar anticipat si cu ce penalizare? Odata proesorii puteau ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie anticipat doru anghel doru anghel 1) As vrea sa stiu [b]cand poate iesi la pensie anticipat (partial) fratele meu nascut in 11 mai1952. Face 35 de ani de contributie in toamna 2011 [/b]prin ... (vezi toată discuția)