avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... incetare PFA - traducator
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

incetare PFA - traducator

am autorizatie de traducator si sunt PFA din 2007, nu am avut niciun venit din aceasta activitate si totusi a trebuit sa platesc taxele aferente. vreau sa renunt la PFA si vreau sa stiu daca imi pot pastra autorizatia de traducator.
Cel mai recent răspuns: aprilia , utilizator 01:46, 12 Mai 2010
autorizatia de traducator ati obtinut-o de la un for, autorizatia de PFA de alta institutie ( Registrul Comertului...sau primaria de la domiciliu) . Pentru a renunta la PFA trebuie sa dpeuneti o cerere de radiere la Registrul Comertului
Ca traducator nu cred ca v-ati inscris la Registrul Comertului dar daca totusi ati facut-o trebuie sa procedati conform reglementarilor legale stipulate in O.U.G nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.
Art. 21. - (1) PFA isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) prin deces;
b) prin vointa acesteia;
c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.

Va trebui sa va prezentati apoi la Administratia Financiara sa platiti impozitul anticipat si cu actul de radiere vi se va inchide dosarul de impunere deschis pentru PFA. Ceea ce ati platit inutil vi se va returna chiar daca nu mai sunteti PFA.
Din pacate, ca să scapati de PFA, trebuie sa solicitati si scoaterea din registrul traducatorilor de la Tribunal, iar asta nu se poate decât dacă se anuleaza autorizatia de la M.J.
Nu ar fi mai simplu să nu luati nici o masura? In cazul in care ramaneti in continuare PFA dar nu aveti activitate, tot ce trebuie sa faceti este să duceti o data pe an declaratia cu venit zero din activitatea de PFA si nu aveti de platit impozit.>>citat din alte surse.
Numai bine
Laura
am acel CIF si stampila pe care n-am folosit-o niciodata, am platit degeaba taxele. vreau sa stiu daca pot ramane doar cu autorizatia de traducator.
Dupa cum spuneam mai sus, ma tem ca va trebui anulata din ceea ce inteleg si eu din alte discutii pe forumuri similare.
Cu siguranta trebuie sa solicitati scoaterea din registrul traducatorilor de la tribunal pentru a evita sa fiti chemata ca traducator in timp ce Dvs. ati radiat PFA.
Sugestie: un telefon sau o vizita la tribunal poate va ajuta sa aflati in ce conditii puteti ramane cu autorizatia in urma cererii de scoatere din registrul traducatorilor.
Numai bine
multumesc pentru raspuns! :rolleyes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizaþia de traducãtor ºi interpret - radiere cif, încetare activitate pfa Irene28 Irene28 Buna ziua, Va supun atentiei cu rugamintea de a ma consilia si indruma pentru a face ceea ce este potrivit, urmatorul subiect privind Autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna seara! Va rog frumos, am si eu o intrebare: Am un pfa de traduceri infiintat din august si as dori sa-l inchid, dar dupa aceea sa pot activa ca ... (vezi toată discuția)
Pfa Dumitrumarian Dumitrumarian Cum imi pot inceta activitatea ca PFA pentru un an de zile (vezi toată discuția)