O tanara fata, imi pune zilnic intrebari despre cum sa-l omoare pe concubinul mamei ei. Mama acestei prietene bea zilnic alcool, apoi face scandal, si in final ia bataie de la concubinul ei. Aceasta prietena, fiica celei descrise mai sus, spune ca ar vrea sa-l omoare pe concubinul mamei ei, fiindca acesta ii bate mama. La inceput am luat-o ca o discutie gen discovery channel despre crimale perfecte. Problema e ca aceasta prietena a inceput sa-l roage inca pe un vecin al meu, sa-i spuna metode care sa-l omoare pe concubinul mamei ei. Acest prieten, dintr-o curiozitate diabolica, a spus ca-i da mercur ca sa-i puna in cafea si sa faca infarct. Pe langa metoda cu mercur i-a spus alte zeci de variante, cum ar fi sa-i puna in bautura sau cafea diferite substante toxice care se afla in casa, la indmana oricui, in asa fel incat sa para accident.
Problema este urmatoarea: uneori nu-mi vine sa cred ca e in stare de o crima, dar alteori cand vad ca mama ei o suna si spune "vino acasa ca ma bate Nelu", vad ca plange si jura sa-l omoare. Nu stiu ce sa fac. Are rost sa anunt politia? Mi-e mila sa-i fac rau, dar ma gandesc ca la un moment dat tot il va omora pe concubinul mamei ei. Problema e cu atat mai serioasa cu cat aceste propuneri de a-l omora pe respectivul sunt tot mai dese. Daca era o simpla discutie, si doar o singura data, nu o luam in seama. Avand in vedere ca ma hotarasc sa vorbesc cu sectoristul, si avand in vedere ca mi s-a cerut si mie si vecinului sa-l omoram pe concubinul mamei ei, dar am refuzat amandoi, noi vom fi anchetati sau incadrati la ceva? Aceasta prietena la ce va fi incadrata? Instigare la omor sau altceva? I se va face dosar penal? Chiar ieri in timp ce eram in fata blocului la o tigara cu vecinul, ne-a intrebat daca ne-am hotarat, iar daca nu ne-am hotarat, sa-i spunem o metoda ca sa-l omoare pe concubinul mamei ei. Aceasta prietena nu este minora.
eu zic sa vorbiti foarte serios cu ea si sa o aduceti cu picioarele pe pamant.. e mare pacat omorul si va patimi foarte mult pe lumea asta si pe lumea cealalta..de asemenea, propunetii sa l alunge pe concubin si eventula datii si o mana de ajutor cu concursul mamei sale.. asta e cea mai buna solutie nu omorul
sfatul meu ferm este sa nu mai discutati absolut nimic despre aceasta tema.
nu de alta, dar pana sa ne gandim noi la incadrarea juridica a faptei fetei, va veti trezi dv. cu vreo incadrare juridica ...
sfatul meu ferm este sa nu mai discutati absolut nimic despre aceasta tema.
nu de alta, dar pana sa ne gandim noi la incadrarea juridica a faptei fetei, va veti trezi dv. cu vreo incadrare juridica ...
si pasivitatea persoanelor care nu au facut nimic desi stiau ca urmeaza sa se comita o crima se pedespeste.. e de preferat sa faca ceva sa previna decat sa numai discute nimic
Pana in acest moment prietena dvs. nu a comis nimic din punct de vedere penala. Intentiile sale, nematerializate...pot fi considerate eventual niste acte pregatitoare , care nu sunt incriminate.
Sfatul meu este sa nu mai acceptati discutii pe aceasta tema , intrucat, in caz ca fata isi va pune planul in aplicare, s-ar putea sa fiti judecat alaturi de ea pentru instigare sau alta forma de paticipatie .La fel si vecinul dvs., cel care ii furnizeaza metodele prin care poate comite crima. Dvs. , daca nu va veti implica , nu aveti pentru ce sa fiti cercetati.
Daca insa veti observva ca discutiile pe aceasta tema perista sau ca se acentueaza, ar fi bine sa sa inteprindeti ceva..sa va adresati politiei cu osesizare.
Omisiunea de a denunta de îndata savârsirea vreuneia dintre infractiunile prevazute în art. 174, 175, 176, 211, 212, 2151 , 217 alin. 2 - 4, art. 218 alin. 1 si art. 276 alin. 3 se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.
Fapta prevazuta în alin. 1, savârsita de sot sau de o ruda apropiata, nu se pedepseste.
Nu se pedepseste persoana care, mai înainte de a se fi început urmarirea penala pentru infractiunea nedenuntata, încunostinteaza autoritatile competente despre acea infractiune sau care, chiar dupa ce s-a început urmarirea penala ori dupa ce vinovatii au fost descoperiti, a înlesnit arestarea acestora.
deci: nedenuntarea intentiei unei persoane de a savarsi o infractiune NU atrage raspunderea penala. aceasta raspundere se antreneaza doar daca omorul s-a svarsit.